17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Nikšiću pojačano kažnjavanje zbog divljih deponija

Društvo

Comments 0

U Nikšiću pojačano kažnjavanje zbog divljih deponija

Izvor: Mina

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Komunalna policija u Nikšiću pojačala je aktivnosti na sprječavanju divljih deponija i kažnjavanju pravnih i fizičkih lica koja odlažu otpad mimo mjesta predviđenog za odlaganje, rekao je načelnik Novica Milović.

On je saopštio je da su u proteklom periodu po tom osnovu izrekli više kazni, koje za pravno lice iznose 1,5 hiljada eura, a za pojedince i odgovorne u pravnom licu po 500 eura.

“Cilj nam je da se poštuju propisi, zaštiti životna sredina i eliminišu ružne slike koje nastaju zbog nepropisnog odlaganja otpada. Želimo da upozorimo građane, pravna i odgovorna lica da ćemo i u narednom periodu dati akcenat na sprečavanju stvaranja divljih deponija”, naveo je Milović.

Iz Komunalne policije su kazali da su nedavno u Karađorđevoj ulici u centru grada spriječili odlaganje otpada i shodno Zakonu kaznili Privredno društvo za trgovinu i usluge Merkator DOO u ukupnom iznosu od dvije hiljade eura, jer su odložili šut ispred njihove radnje na mjestu gdje to nije dozvoljeno.

“U prethodnom periodu Komunalna policija izdala je nalog za uklanjanje dvije deponije van grada koje su bile formirane na privatnim imanjima. Vlasnicima je naloženo da ograde svoja imanja i ne dozvole odlaganje raznih i nedozvoljenih vrsta otpada”, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR