15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delta spremna za naplatu parkinga

Društvo

Comments 1

Delta spremna za naplatu parkinga

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Radovi na uvođenju naplate parkinga ispred tržnog centra Delta siti, koje treba da počne 1. avgusta i da po započetom satu iznosi 40 centi, odvijaju se po planu, a postavljeni su zaštitni stubići i ivičnjaci kao i ostrva sa naplatnim rampama.
 
Na svim predulazima i izlazima, kako je Dnevnim novinama saopšteno u Delta city-ja, postavljene su i samonaplatne stanice.

“To će osigurati lakše funkcionisanje i kretanje vozila kroz parking prostor. Sve će biti spremno do 1. avgusta, kako je i najavljeno”, kazali su predstavnici Delte.

Na pitanje da li je odluka o naplati parkinga posljedica odbijanja Deltinog zahtjeva da se izuzmu iz izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim se uvodi neradna nedjelja za trgovine na malo i veliko, u šoping molu navode da su zahtjevi za naplatom prostora upućeni nadležnim insititucijama 25. maja 2018. godine, kada nije bilo riječi o neradnoj nedjelji.

“Odluka o naplati parkinga nije motivisana profitom, već isključivo željom da obezbijedimo dovoljno parking prostora za naše posjetioce. Naš cilj i očekivanje je da od naplate parkinga obezbijedimo dovoljno novca za održavanje ovog sistema koji je sam po sebi zahtjevan. Zahtjevi za naplatom prostora upućeni su nadležnim insititucijama 25. maja 2018. godine, kada nije bilo riječi o neradnoj nedjelji”, objasnili su u Delti i dodali da je naplata parkinga u šoping molovima uobičajena praksa u regionu i Evropi.

Tržni centar Delta city ukupno ima oko 1.200 zaposlenih, a samo vikendom ga, kako su ranije saopštili predstavnici menadžmenta, posjeti između 18.000 i 24.000 ljudi.

“Naplata parkinga je poslovna odluka kojom želimo da obezbijedimo dovoljno prostora za parkiranje posjetiocima iz Podgorice, cijele Crne Gore ali i regiona. Dobro je poznato da u danima vikenda imamo veliki broj autobusa što sa primorja, što iz susjedne Albanije. Naselja oko šoping mola se šire velikom brzinom, a građani automobile ostavljaju danima, pa i mjesecima. To onemogućava posjetioce da nađu mjesto i obave kupovinu”, rekli su u Delti.

Kako dodaju, odluku razmatraju godinama unazad, jer su problemi u vezi sa parkiranjem registrovani i ranije.

“Presudila je činjenica da se grad širi u svim pravcima, a parcele oko našeg objekta su jedne od najjatraktivnijih za stanovanje čemu svjedoči izgradnja nekoliko rezidencijalnih kompleksa. Nemamo evidenciju broja automobila koji su parkirani, a dolaze iz okolnih naselja. Svakako, bilo koja večernja šetnja omogućiće uvid u broj autombila koji ostaju preko noći sedmicama pa i mjesecima ispred mola”, ukazali su u Delti.

Prvih pola sata parkiranja za posjetioce biće besplatno.

Zaposleni u radnjama u tržnom centru će, kako se navodi u dopisu upućenom zaposlenima, moći da kupe mjesečnu kartu za parking po cijeni od 30 eura, ali će prethodno morati da prilože potvrdu o zaposlenju. U Delta city-ju tvrde da su cijene i za zaposlene i za posjetioce formirane na osnovu operativnih troškova.

“Korekcije su moguće, ali to ćemo razmatrati u kasnijoj fazi kada budemo vidjeli kako cijeli sistem funkcioniše u praksi”, naglasili su u Delti.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nala

Potpuno ispravna odluka jer potraga za parking mjestom ispred Delte je postala naporna da sam više puta odustala od trgovine.Masa ljudi dodje da prošeta po tržnom centru i potroši vrijeme,zabavi djecu,a ne potroše nijedan cent.Da ne pričam o onima koji i ne udju unutra nego samo koriste parking jer žive u okolnim zgradama.Ja kao kupac se radujem ovome.