21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Detalji hapšenja Radonjića, visokopozicioniranog člana kavačkog klana

Društvo

Comments 0

Detalji hapšenja Radonjića, visokopozicioniranog člana kavačkog klana

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Miloš Radonjić (33), jedan od najbližih saradnika vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, uhapšen je u četvrtak u Hrvatskoj nakon što je pokušao da uz pomoć falsifikovanih dokumenata dobije hrvatski pasoš.

Nakon što je hrvatska policija otkrila da su dokumenta falsifikovana, provjerom je utvrđeno da se ime Miloša Radonjića nalazi na Interpolovoj potjernici koju su crnogorske vlasti raspisale za njim zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

ODAO GA PASOŠ

Hrvatskoj policiji pomogla su saznanja kolega iz Crne Gore koja su imali o članu kotorskog kriminalnog klana, koji je od 2014. u otvorenom ratu sa suparničkom škaljarskom grupom.

Prema pisanju Vijesti.hr, Radonjiću su lisice stavljene u Slavonskom Brodu, u hotelu u kojem je odsjeo.

''Prema prvim neslužbenim informacijama, uhapšen je zbog krivotvorenja dokumenata. Navodno je pomoću lažnih dokumenata predao zahtjev za izdavanje putovnice u Novoj Gradišci ''– navodi hrvatski portal.

Odmah nakon hapšenja Radonjiću je određen ekstradicioni pritvor. Narednih dana crnogorske vlasti će proslijediti potrebnu dokumentaciju za njegovo izručenje jer ga Crna Gora traži po dva osnova - zbog stvaranja kriminalne organizacije i izdržavanja zatvorske kazne.

- U Crnoj Gori je NCB Interpol Podgorica, po naredbi Specijalnog državnog tužilaštva, za ovim licem raspisao međunarodnu potjernicu radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga. Osim toga, on se potražuje i radi izdržavanja kazne zatvora od četiri mjeseca na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Kotoru zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – navodi se u saopštenju Uprave policije.

ČETIRI ZASJEDE

Ime Miloša Radonjića bilo je na udarnim stupcima crne hronike u 2016. godini kada je u četiri navrata izbjegao smrt. Dva napada na Radonjića policija je, kako je saopštila, rasvijetlila. Na njega je pucano četiri puta i to 27. marta 2016. kada je bio u društvu Vojina Stupara, takođe člana kavačke grupe. Dok se nalazio u automobilu sa Stuparom, trojica maskiranih muškaraca prepriječila su im put. Desetine hitaca iz više vrsta oružja ispaljeno je u pravcu Radonjića, koji je uspio da otvori vrata vozila i pobjegne među parkirana vozila.

Napadači su nastavili da pucaju u njegovom pravcu, ali je uspio da izbjegne metke. Ipak, u ovoj sačekuši ranjen je Stupar i zadobio je teške tjelesne povrede. Ove godine, početkom februara, policija je saopštila da je rasvijetlila napad na Radonjića i Stupara i podnijela krivične prijave protiv Milića Minje Šakovića, Jovana Vukotića i Igora Dedovića.

Lisice su stavljene Šakoviću, a za Vukotićem i Dedovićem su raspisane potjernice. Vukotić se nalazi u zatvoru u Srbiji zbog falsifikovanja isprava, dok je Dedović u bjekstvu. Šaković je prošle srijede napustio Istražni zatvor u Spužu nakon što je Stupar promijenio iskaz u istrazi. Drugi napad na Radonjića dogodio se 19. maja 2016. kada je pukom srećom preživio zasjedu koja mu je bila pripremljena u blizini kuće u Tivtu. On je tada parkirao automobil kada su ga iz mraka zasuli mecima, dok je još bio u vozilu. Ranjen je u glavu i vrat. Uspio je da pobjegne i da se sakrije u dvorištu jedne od obližnjih kuća gdje ga je policija i zatekla. Tokom uviđaja pronađeno je devet čaura, a Radonjić je istražiteljima ispričao da nije vidio ko je pucao.

Treći napad na Radonjića dogodio se 31. maja 2016. godine nedaleko od njegove kuće, kod kafea ,,Venecija“, ali je tada pukom srećom prošao bez povreda. Posljednji napad bio je 1. juna 2016. godine. U njegovo vozilo tada je ispaljeno šest hitaca, ali mu meci nijesu naudili jer je bio u blindiranom ,,audiju A8“. Pucnjava se dogodila u centru Kotora, na benzinskoj pumpi. Napadač je tada ispalio hice u šoferšajbnu.

DOSIJE

Inače, policijski dosje Miloša Radonjića je pun - osuđivan je za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja i šverc droge... Protiv Radonjića, vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana, Igora Božovića, Aleksandra Đurišića, Vladimira Božovića, Siniše Vlahovića, Igora Đurišića, Davora Prelevića, braće Nikole i Igora Andrića, Gorana Ljubatovića, Tripa Moškova, Đerđa Camaja, Aleksandra Bogićevića, Stefana Brnovića, inspektora Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića vodi se postupak pred Višim sudom zbog stavranja kriminalne organizacije, zelenašenja i droge.

Na ranijem pretresu Kašćelan je u odbrani kazao da mu je ,,smiješno to za šta ga terete, kao i da bi bio lud da prizna djelo“. Kašćelan je u decembru prošle godine uhapšen u Pragu. U tom postupku jedan od optuženih Ilija Dedović potvrdio je da je postao član kriminalne grupe koju je, kako je naveo, predvodio Kašćelan. On je ispričao navode da je ta grupa bila umiješana u prljave poslove, ali im je prioritet bio praćenje osoba iz suparničkog škaljarskog klana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR