Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Narodni muzej predstavio novi vodič na devet jezika

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

Narodni muzej predstavio novi vodič na devet jezika

Narodni muzej priredio je publikaciju „Vodič kroz muzeje“, u kojem su predstavljeni Muzej kralja Nikole, Njegošev muzej Biljarda sa lapidarijumom i reljefnom kartom Crne Gore, Istorijski, Umjetnički i Etnografski muzej i Njegoševa rodna kuća na Njegušima.

Iz Narodnog muzeja kazali su da je vodič na crnogorskom jeziku, a da je preveden na još osam svjetskih jezika.

„Namijenjen je posjetiocima koji na jednom mjestu mogu pronaći najvažnije informacije o muzejima i zbirkama“, saopšteno je iz Muzeja.

Prema njihovim riječima, svaki muzej predstavljen je tekstom koji govori o zdanjima u kojima se nalaze, zbirkama i najvrednijim eksponatima, fotografijama i korisnim informacijama kao što su radno vrijeme, adrese i kontakti.

Pored brojnih informacija, muzej je ilustrovan sa više od 100 fotografija, kao i tlocrtima zgrada u kojima se nalaze stalne postavke.

Iz Narodnog muzeja naveli su da će novi promotivni materijali, osim u muzejskim suvenirnicama, biti distribuirani širom Crne Gore, u svim većim hotelima, aerodromima, kao i turističkim organizacijama.

„Na taj način bi se na inostranim sajmovima na kvalitetan način predstavilo crnogorsko kulturno nasljeđe, a cijena vodiča koji ima 292 strane je pet eura“, kaže u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300