Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Atlas grupa: Korupcija u JP Aerodromi, a ne krivično djelo Kneževića

| Postavio/la: Milena Aprcović

Atlas grupa: Korupcija u JP Aerodromi, a ne krivično djelo Kneževića

Atlas grupa saopštila je danas da Specijalno državno tužilaštvo naredbom o proširenju istrage protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića zbog navodne štete u iznosu od tri miliona eura Aerodromima Crne Gore, nastavlja sa nezakonitim i neosnovanim optužbama protiv njega, kao i da nastavlja da postupa kao servis vrha izvršne vlasti Crne Gore.

Prema nalogu Kneževića nezakonito držali tri miliona eura

„Velika je zabluda uvjerenje nalogodavaca iz vrha izvršne vlasti Crne Gore da se neosnovanim pokretanjem velikog broja krivičnih postupaka može napraviti privid da Specijalno državno tužilaštvo radi posao koji mu je zakonom dodijeljen. Umjesto da se provjere navodi više krivičnih prijava koje je SDT-u podnijela odbrana Duška Kneževića, oni nastavljaju sa zamjenom teza koja vrijeđa zdrav razum i pravnu logiku“, kazao je advokat Zdravko Đukanović.

On je kazao da SDT Kneževića tereti za krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, a Dijanu Zečević za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, iz člana 272 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore.

„I u ovom krivičnom postupku nema niti jednog dokaza da su Duško Knežević i Dijana Zečević izvršili krivična djela koje im se stavljaju na teret. Odrana neće činjenično komentarisati navedenu naredbu o sprovođenje istrage, imajući u vidu obavezu čuvanja tajne u istrazi, ali će nastaviti da svoj posao radi savjesno, ozbiljno i profesionalno, uvjereni da ćemo i u ovom krivičnom postupku dokazati potpunu neosnovanost optužbi protiv Duška Kneževića, te da je ovdje riječ o korupciji u preduzeću Aerodromi Crne Gore", istakao je Đukanović.

„Vjerujemo da će Viši sud u Podgorici postupati nezavisno i u skladu sa zakonom i da neće podleći velikom pritisku vrha izvršne vlasti“, rekao je Đukanović.

Ostavi komentar

0/300