13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučinić: Država ne brine previše da riješi situaciju u korist CPC

Društvo

Comments 1

Vučinić: Država ne brine previše da riješi situaciju u korist CPC

Autor: Jelena Grbović

  • Viber
Služenje liturgije zabranjeno i Crnogorskoj crkvi

Služenje liturgije na Ivanovim koritima zabranjeno je i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, saopštio je za Antenu M potpredsjednik savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić.

On je kazao da godinama svetosavska parapolitička i paracrkvena organizacija na Preobraženje najavljuje da će da organizuje liturgiju u crkvi na Ivanovim Koritima, a sve sa ciljem da stvori atmosferu da bi se zabranio skup za njih. 

„Ona nema nikakve potrebe, jer ne služi u toj crkvi a mi upravo imamo potrebu jer imamo građanstvo na tom prostoru koje svake godine dolazi na osveštenje jesenjih plodova kao i na liturgiju. Nama se to stalno onemogućava“, kazao je Vučinić.

Država, kako smatra Vučinić, ne pokazuje previše brige da takvu jednu situaciju riješi u korist CPC.

„Upravo to što rade svetosavci je duboko anticivilizacijski, upereno protiv jedinstva u zemlji i tome treba stati na kraj. Međutim političke prilike u zemlji su takve da nam nijedne godine nijesu izašli u suret i dozvolili da služimo u toj crkvi nego naprotiv, na najavu da će svetosavska organizacija da služi onda oni zabrane i nama i njima“, naveo je Vučinić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mara

Gospodine Stevo,pratim i postujem Vas rad i sigurno ste neko ko o istoriji CPC zna mnogo...ali,znate i vi da je to pitanje jako slozeno i da samo jedan pogresan korak moze dovesti do velikih nemira,a to nam je najmanje potrebno sada kada stremimo ka EU...sve ce doci na svoje...