13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rasvijetljen bombaški napad na imovinu službenika ZIKS-a

Izvor: Foto: Antena M

Društvo

Comments 0

Rasvijetljen bombaški napad na imovinu službenika ZIKS-a

Izvor: Pobjeda

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Policija je u kratkom roku rasvijetlila bombaški napad od prije šest dana u dvorištu kuće službenika ZIKS-a Miodraga Strugara i uhapsila 17-godišnjeg I. T, dok za dvije godine starijim Jagošem Lekićem traga.

I. T. je juče nakon saslušanja kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen pritvor, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor, piše Pobjeda. 

Obojici se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kako je policija utvrdila, Lekić je vozio od Starog aerodroma do Donje Gorice i dao I.T. bombu i rukavice kako ne bi ostavili tragove. 

I.T. je aktivirao i bacio ručnu bombu, a Lekić ga je čekao u neposrednoj blizini u vozilu.

Nakon izvršenja krivičnog djela, zajedno su se udaljili prema centru Podgorice. Istražitelji su utvrdili da je motiv profesionalni angažman Strugara i preduzimanje aktivnosti iz nadležnosti zatvorskih čuvara prema osuđenicima koji se trenutno nalaze na izdržavanju zatvorske kazne.

Obojica su povratnici i poznati policiji po izazivanju požara, eksplozija i imovinskim deliktima, piše list.- 

Manje krivičnih djela u Podgorici

Prema podacima Uprave policije, za prvih sedam mjeseci u Podgorici je registrovano smanjenje krivičnih djela i bezbjednosnih događaja u odnosu na uporedni period 2018. godine, a posebno je zabilježeno smanjenje u odnosu na period prije 2018.

Za sedam mjeseci povećan je procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija koji iznosi 55 odsto, u odnosu na uporedni period 2018. godine kada je iznosio 19 odsto, što je rezultat preventivno represivnih i operativno-istražnih aktivnosti policije.

Osim brzog i efikasnog rješavanja napada na imovinu službenika ZIKS-a Miodraga Strugara, u ovoj godini podgorička policija registruje više slučajeva koje su rasvijetlili u kratkom roku što nije svojstveno za krivična djela iz ove oblasti budući da tragovi u najvećem broju slučajeva budu uništeni.

To je rezultat kontinuiranih operativnih aktivnostii registrovanja svih lica koja su sklona izvršenju ovih krivičnih djela i preduzimanjem policijskih aktivnosti prema njima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR