11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zavod za hitnu medicinsku pomoć: Krajnje vrijeme da se zaštite zdravstveni radnici

Izvor: Vozilo koje se koristi u organizacionoj Jedinici u Pljevljima: Foto: ZHMP

Društvo

Comments 0

Zavod za hitnu medicinsku pomoć: Krajnje vrijeme da se zaštite zdravstveni radnici

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore najoštrije osuđuje napade na svoje zaposlene i napade na zdravstvene radnike, koji obavljajući izuzetno težak i odgovoran posao, ne štedeći svoj život, pomažu povrijeđenima, saopštio je Menadžment te ustanove.

"Sve učestalije su uvrede i fizički napadi pojedinaca, a posljednji takav slučaj je napad na našu ekipu iz Pljevalja, koji su verbalno vrijeđani, a kasnije i kamenicom gađani kada su vozilom krenuli na hitnu intervenciju.

Krajnje je vrijeme da se zaštite zdravstveni radnici u pozitivno pravnoj regulativi i da za počinioce budu predviđene najstrože kazne.

Država mora naći pravni lijek za neprimjereno ponašanje građana i za svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima, i mi kao zdravstvena ustanova u koju građani imaju veliko povjerenje, što pokazuju brojke, jer na godišnjem nivou pružimo oko 350.000 usluga u ambulanti i na terenu, nećemo dozvoliti da nesavjesni pojedinci naruše odnos koji mora postojati između pacijenta i zdravstvenog radnika", navode u saopštenju. 

Krajnje je vrijeme da se preispitaju sve mogućnosti nalaženja zakonskih rješenja, u cilju zaštite zdravstvenih radnika, dodaju oni. 

"Incidenti između zdravstvenih radnika i pacijenata u krajnjem mogu imati dalekosežne posljedice i kao društvo moramo najozbiljnije prići rješavanju ovog evidentnog problema.

Smatramo da se ovdje radi o pojedincima, a da imamo izuzetno društveno odgovorne građane sa kojima imamo izvanredan odnos.

Najbolji pokazatelji kvaliteta rada i naših usluga jesu zahtjevi novoformiranih lokalnih samouprava koje su isključive u namjeri da se u njihovim opštinama oforme Jedinice za HMP.

Na kraju još jedan apel za naše građane i građanke da imaju visok nivo senzibiliteta prema zdravstvenim radnicima, koji obavljajući izuzetno težak i odgovoran posao spašavajući živote", dodaju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR