14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komunalna policija: Hotel "Iberostar" nije dao na uvid vodnu dozvolu

Društvo

Comments 0

Komunalna policija: Hotel "Iberostar" nije dao na uvid vodnu dozvolu

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Nakon što je objavljeno da se kod hotela Iberostar u Njivicama, na 50-ak metara od kupališta hotela, u more izlivaju fekalne vode iz hotela, iz komunalne policije Herceg Novog kažu da su izašli na teren i da su dali nalog da se otklone nepravilnosti. 

U kratkom video snimku koje su mještani dostavili medijima, na oko 50-100 m od hotela “Iberostar” u Njivicama u Herceg Novom se vidi prepolovljena, odnosno nedovršena cijev iz koje izlaze neprerađene fekalije.

Načelnica komunalne policije Herceg Novog Marija Andrić je za Antenu M kazala da je sistem kanalizacije hotela “Iberostar” stastavljen od bio- prečišćivača čija je funkcija da otpadne vode iz hotela prerađuje i da se kao takve mogu ispuštati u more.

“Prilikom kontrole na licu mjesta komunalni inspektor zatražio je na uvid da mu se da sertifikat kao i vodna dozvola na kojem bi se mogli vidjeti svi parametri fekalnih voda koje se ispuštaju u more. Međutim, vlasnik hotela nije na uvid dao ovu vodnu dozvolu, te je, shodno tome, dat nalog da se otklone nepravilnosti, odnosno da se pribavi vodna dozvola u najkraćem roku”, kazala je Andrić. 

Andrić napominje da pomenuti sistem ne pripada gradskom kanalizacionom sistemu.

“Radi se o individualnom sistemu za preradu otpadnih voda, tako da sve obaveze za održavanje ovog sistema snosi sam korisnik”, navela je Andrić.

Iz Javnog preduzeća Morsko Dobro saopštili su Anteni M da je kanalizaciona infrastruktura u nadležnosti službi lokalne samouprave, u konkretnom slučaju Opštine Herceg Novi.

"Prema posljednjim mjerenjima, koje za potrebe JP za upravljanje morskim dobrom u petnaestodnevnim intervalima obavlja Institut za biologiju mora, kvalitet morske vode na kupalištima u Njivicama bio je oznake  K2, odnosno u propisanim granicama. Ukoliko sanitarni kvalitet vode na određenoj lokaciji nije u granicama, JP za upravljanjem morskim dobrom obraća se inspekciji za vode, a sanitarni inspektor donosi rješenje o zabrani kupanja", navedeno je u odgovoru našem portalu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR