Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Komunalna policija: Hotel "Iberostar" nije dao na uvid vodnu dozvolu

| Postavio/la: Jelena Grbović

Komunalna policija: Hotel "Iberostar" nije dao na uvid vodnu dozvolu

Nakon što je objavljeno da se kod hotela Iberostar u Njivicama, na 50-ak metara od kupališta hotela, u more izlivaju fekalne vode iz hotela, iz komunalne policije Herceg Novog kažu da su izašli na teren i da su dali nalog da se otklone nepravilnosti. 

U kratkom video snimku koje su mještani dostavili medijima, na oko 50-100 m od hotela “Iberostar” u Njivicama u Herceg Novom se vidi prepolovljena, odnosno nedovršena cijev iz koje izlaze neprerađene fekalije.

Načelnica komunalne policije Herceg Novog Marija Andrić je za Antenu M kazala da je sistem kanalizacije hotela “Iberostar” stastavljen od bio- prečišćivača čija je funkcija da otpadne vode iz hotela prerađuje i da se kao takve mogu ispuštati u more.

“Prilikom kontrole na licu mjesta komunalni inspektor zatražio je na uvid da mu se da sertifikat kao i vodna dozvola na kojem bi se mogli vidjeti svi parametri fekalnih voda koje se ispuštaju u more. Međutim, vlasnik hotela nije na uvid dao ovu vodnu dozvolu, te je, shodno tome, dat nalog da se otklone nepravilnosti, odnosno da se pribavi vodna dozvola u najkraćem roku”, kazala je Andrić. 

Andrić napominje da pomenuti sistem ne pripada gradskom kanalizacionom sistemu.

“Radi se o individualnom sistemu za preradu otpadnih voda, tako da sve obaveze za održavanje ovog sistema snosi sam korisnik”, navela je Andrić.

Iz Javnog preduzeća Morsko Dobro saopštili su Anteni M da je kanalizaciona infrastruktura u nadležnosti službi lokalne samouprave, u konkretnom slučaju Opštine Herceg Novi.

"Prema posljednjim mjerenjima, koje za potrebe JP za upravljanje morskim dobrom u petnaestodnevnim intervalima obavlja Institut za biologiju mora, kvalitet morske vode na kupalištima u Njivicama bio je oznake  K2, odnosno u propisanim granicama. Ukoliko sanitarni kvalitet vode na određenoj lokaciji nije u granicama, JP za upravljanjem morskim dobrom obraća se inspekciji za vode, a sanitarni inspektor donosi rješenje o zabrani kupanja", navedeno je u odgovoru našem portalu.

Ostavi komentar

0/300