12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović: Uložićemo 50 miliona u školstvo

Društvo

Comments 1

Šehović: Uložićemo 50 miliona u školstvo

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Izgradnja vrtića u Rožajama, podgoričkom Bloku 6, Pljevljima i Herceg Novom, počeće ove godine, ukoliko sve bude po planu, kazao je za Pobjedu ministar prosvjete Damir Šehović. Šehović otkriva da će pažnju ovog resora u najskorijem periodu zaokupiti realizacija projekta uvođenja digitalnih učionica i tzv. promjena etosa škole - usmjeravanje i osposobljavanje učenika da umjesto za ocjenu uče za znanje.

Govoreći o izvjesnim infrastrukturnim kapitalnim ulaganjima u obrazovanje planiranim za naredni višegodišnji period, Šehović je potvrdio da će se graditi i vrtići u Siti kvartu, Bloku 6, na Tuškom putu, još jedan na Starom aerodromu, na Zlatici, te u Bijelom Polju, Beranama, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Baru i Ulcinju, dok će još jednu gimanziju dobiti Podgorica, a škole Zabjelo, Tološi, u Siti kvartu, Karabuško polje, Bijelo Polje i Rožaje.

Gradiće se, kako je kazao, i pet sportskih sala. Šehović napominje da je teško govoriti o velikim infrastrukturnim projektima u jednogodišnjem kontekstu, pa će tako, kako je kazao, naredne godine neki veliki projekti započeti u proceduralnom smislu, neki će početi da se grade, dok će pojedini biti završeni. U godinama pred nama, kako je precizirao, planiranih 38 kapitalnih projekata vrijednih 50 miliona eura, potvrda su da je opredjeljenje da se ulaže dugoročno i za prave stvari.

"Kad je riječ o rokovima, dodaću i da je u interesu Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete, kad smo već opredijelili ili planirali sredstva za ove namjene, da projekte što prije privedemo kraju. Dakle, eventualna prolongiranja koja se katkad dešavaju, skoro uvijek budu posljedica procedura, tenderskih i ostalih, na koje niti možemo, niti želimo da utičemo. No, rekao bih da smo uhvatili zamah kad su interne procedure u pitanju, koje ne produžavamo ni dan više od onoga što moramo, a što ima uticaj na to da projekte realizujemo sve brže.

Zapravo, ako bih morao da se odlučim za nešto na šta sam u dijelu investicija posebno ponosan, to bi vjerovatno bila upravo efikasnost tima Ministarstva prosvjete, koji radi ne da bi prolongirao kroz nepotrebnu birokratizaciju, nego da bi završio posao koji mu je dat. I to ne bilo kako, nego najbolje što umije", kazao je Šehović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

ceca

Šta ćemo sa decom kada napuste vrtić i krenu u školu? Posle 2,5 sata škole deca će biti sama jer su roditelji na poslu. Razmišljaju li o tome u Ministarstvu?