14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stanković: Nema dokaza i ne može ih biti da sam potkupljen, Katnić: Stanković neće podnijeti ostavku

Izvor: Foto: PR Centar

Društvo

Comments 1

Stanković: Nema dokaza i ne može ih biti da sam potkupljen, Katnić: Stanković neće podnijeti ostavku

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber
Vanredni pres tužilaštva!

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ističe da je tokom njegove karijere bilo više bezuspješnih pokušaja njegove diskreditacije.

"Neće uspjeti ni sada da me diskredituju, iako se radi o režiji na kojoj bi pozavidjeli Kopola, Hičkok", kazao je Stanković na pres konferenciji tužilaštva.

To je saopštio nakon objave snimka odbjeglog biznismena Duška Kneževića čija autentičnost nije potvrđena.

Na častan način obavljam svoj posao, saopštio je Stanković. 

Poziva građane koji,  kako kaže, "imaju i najmanji dokaz da su potkupili Ivicu Stankovića da odmah izađu s tim, da odmah objave, neka ne čeka", istakao je on i dodao da je "miran jer takvih dokaza nema niti ih može biti."

"Ako je bilo ko zloupotrebljavao moje ime, neka snosi odgovornost. Pozivam nadležene da utvrde punu istinu", poručio je Stanković.

Borba protiv kriminala i ovo nosi sa sobom, rekao je on.

"Ekonomski moćni ljudi žele na svaki način da izbjegnu odgovornost", istakao je prvi čovjek tužilaštva i dodao da nije slučaj tajming objave snimka na YT kanalu Duška Kneževića.

“Slijedi v.d. stanje u Tužilaštvu. Možda neko želi nekoga da skloni", ukazao je Stanković i poručio da je tužilaštvo spremno da se izbori sa tim.

Stanković je častan čovjek bez ijedne mrlje, kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Ne dešava se ovo slučajno, istakao je.

"Ovo se dešava zbog ogromne količine novca koji smo blokirali, koji smo oduzeli od kriminalnih grupa", naglasio je Katnić.

Katnić je poručio da Ivica Stanković neće podnijeti ostavku.

Katnić je naveo da Stanković nije saslušan i da nema ni udaljene sumnje o njegovoj umiješanosti u krivična djela.

"Ne znam da VDT ili njemu bliska lica posjeduju imovinu stečenu kriminalnom djelatnošću", dodao je Katnić.

Na pitanje da li se vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ponudio da izrečeno bude provjereno na detektoru laži, Katnić je ponovio da ne postoji ni udaljena sumnja o Stankovićevoj umiješanosti u krivična djela.  

V.N. je član kriminalne organizacije koju je osnovao D.K., kazala je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević. V.N. je zapravo sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević koji u objavljenom snimku razgovara sa Kneževićem.

V.N. je, kako je kazala Vukčević, radi realizacije kriminalnog plana, koristeći svoj posao, stupao u kontakt s tužiocima i pokušavao da utiče na njih, saznavao da li su pokrenuti izviđajni postupci protiv Kneževića i nudio je mito. 

"Postoje sumnje da je V.N. izvršio protivzakoniti uticaj", kazala je tužiteljka, a uticaj na njega imao je Knežević.

Vujošević je u nekoj evropskoj zemlji i, kako je kazao Katnić, znaju gdje je. "Sa njim nismo ostvarili kontakt ali hoćemo sa državnim organima te zemlje ako se on ne javi Tužilaštvu i ne opravda zašto se sada ne nalazi u Crnoj Gori", pojasnio je Katnić.

"V.N. je 13.09., u tri sata ujutru napustio Crnu Goru", potvrdio je Dragan Radonjić, šef specijalnog policijskog tima.

Katnić je kazao i da niko nije Vujoševića pustio da pobjegne.

Ukoliko se utvrdi da je u bjekstvu, za Vujoševićem će biti raspisana potjernica, dodao je Katnić. 

Katnić je objasnio i da kada je objavljen snimak, da je SDT uvidio da su dokazi protiv Vujoševića vjerodostojni.

Katnić je naglasio da snimak Duška Kneževića ne može biti dokaz za sud. "Snimak nije pribavljen na osnovu ZKP-a, pribavljen je tajno, bez znanja lica koja su na snimku. Mi, međutim, imamo dokaze nabavljene po ZKP-u", objasnio je Katnić.

Podsjetimo, odbjegli biznismen Duško Knežević objavio je na svom Youtube nalogu snimak razgovora sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem.

U toku razgovora Vujošević potvrdno odgovara na pitanje Kneževića: da li je Ivici Stankoviću davao novac?

Knežević u razgovoru traži od Vujoševića da Ivici Stankoviću prenese poruku, da će objaviti kompromitujući snimak o njemu, ukoliko "ne pušti" Dejana Sekulića.

Sekulić je u javnosti poznat kao kum Duška Kneževića a 20. avgusta je po nalogu specijalnog tužioca Milivoja Katnića uhapšen zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju i zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

Vujošević moli "kao boga" Kneževića da ne objavljuje snimak, jer će odmah biti uhapšen.

Dodaje kako će Stanković jednostavno negirati da je uzimao novac i da, pošto nema dokaza da mu je predao novac, neće snositi posljedice.

Novinare je danas na pres konferenciji interesovalo i da li će biti podignuta optužnica protiv Slavoljuba Stijepovoća, na šta je Katnić odgovorio da je Tužilaštvu za to potrebno još dokaza o izvoru i porijeklu novca.

"Ako se ova osnovana sumnja bude potvrdila protiv njega će, kao i protiv svih drugih biti podignuta optužnica", dodao je Katnić. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Član krim. org. D.K.,saopštava tuziteljka Vukcevic, uz niz krivičnih radnji koje je do sada uradio, a i dalje sekretar Vrh. drzavnog tuzilastva. Sve do 13. 09. dok nije utekao. Pomalo čudno, a i prilično lako izmiču!