13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počeli pregovori o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za UCG

Društvo

Comments 0

Počeli pregovori o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za UCG

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Na Univerzitetu Crne Gore održan je prvi konsultativni sastanak predstavnika Univerziteta Crne Gore, Sindikata Univerziteta i predstavnika Ministarstva prosvjete, kao početak pregovora o izmjeni Kolektivnog ugovora za Univerzitet Crne Gore.

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić kazao je da inicijativa Univerziteta Crne Gore, u pogledu izmjene Kolektivnog ugovora, ima za cilj da usaglasi koeficijente rada sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, što bi, kako navodi, trebalo da rezultira povećanju zarada na Univerzitetu.

„Očekujemo da će se novim Kolektivnim ugovorom bolje i preciznije prepoznati kvalitet nastavnog rada, radno opterećenje i naučnoistraživački doprinos zaposlenih, odnosno da će najkvalitetniji i najvrijedniji ostvarivati i najveće zarade“, kazao je Rektor.

Sastanku su, ispred Univerziteta Crne Gore, pored rektora, prisustvovali još i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica i prorektorica prof. dr Irena Orović, ispred Ministarstva prosvjete generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović i načelnik Odjeljenja za normativno-pravne poslove Mijajlo Đurić, dok su ispred Sindikata Univerziteta Crne Gore sastanku prisustvovali predsjednik mr Vukašin Zogović i članovi Mirko Kneževć, Nikola Dožić i Radojka Ljepavić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR