Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Jako nevrijeme u Herceg Novom, poplavljeni poslovni prostori

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Radio Herceg Novi

Jako nevrijeme u Herceg Novom, poplavljeni poslovni prostori Radio Herceg Novi

Obilne padavine i jaki udari jugoistočnog vjetra nijesu nanijeli veće štete na javnim površinama izuzev priobalnog dijela, posebno na Šetalištu Pet Danica, gdje su visoki talasi prebacivali i poplavili poslovne prostorije u donjem dijelu Apartmanskog naselja na Savini, prenosi Radio Herceg Novi.

Prema riječima dežurnog vatrogasca u Službi zaštite i spasavanja Ratka Radoševića, tokom noći vatrogasne jedinice su imale dvije intervencije. Uklonjeno je drvo koje se obrušilo na put prema releju na Žvinjama. Uklonjen je i lim koji se odvojio i prijetio da padne sa balkona stambene zgrade iznad semafora na Toploj.

"Ekipe Komunalno–stambenog preduzeća su na terenu. Čiste potoke, kanale i šahtove u koje je naneseno lišće i uklanjaju sitnije odrone sa saobraćajnica. Od novog talasa nevremena  nijesu zabilježene veće posljedice za sada, a iz Direktorata smo dobili upozorenje na crveni meteo alarm danas i sjutra", upozorila je direktorica Komunalno-stambenog preduzeća Jasmina Konjević.

"Nije bilo većih intervencija, nije bilo dešavanja u smislu vanrednih situacija. Uglavnom su ekipe imale posla na uklanjanju granja i sitnijih odrona. Nastojimo da skinemo što više granja koje prijeti da se obruši sa drveća. Ekipe su non–stop  na terenu.  Imamo za danas i sjutra najavu crvenog meteo alarma.  Juče je jako nevrijeme zadesilo veći dio Dalmacije, posebno Dubrovnik i Makarsku , nekako je nas zaobišlo. Mi smo spremni u slučaju da se pogorša situacija za sve intervencije", ukazala je Jasmina Konjević.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne mjere i radnje, kako bi umanjili rizik od eventualnih poplava i spriječili veće posljedice. Na području hercegnovske opštine palo je 31 litar kiše po metru kvadratnom.

Najjači udar istočnog vjetra 19 m/s (68 km/h), zabilježen je jutros oko 8 sati, saopštili su  iz lokalne meteorološke stanice.

Ostavi komentar

0/300