15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jako nevrijeme u Herceg Novom, poplavljeni poslovni prostori

Izvor: Radio Herceg Novi

Društvo

Comments 0

Jako nevrijeme u Herceg Novom, poplavljeni poslovni prostori

Izvor: Radio Herceg Novi

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Obilne padavine i jaki udari jugoistočnog vjetra nijesu nanijeli veće štete na javnim površinama izuzev priobalnog dijela, posebno na Šetalištu Pet Danica, gdje su visoki talasi prebacivali i poplavili poslovne prostorije u donjem dijelu Apartmanskog naselja na Savini, prenosi Radio Herceg Novi.

Prema riječima dežurnog vatrogasca u Službi zaštite i spasavanja Ratka Radoševića, tokom noći vatrogasne jedinice su imale dvije intervencije. Uklonjeno je drvo koje se obrušilo na put prema releju na Žvinjama. Uklonjen je i lim koji se odvojio i prijetio da padne sa balkona stambene zgrade iznad semafora na Toploj.

"Ekipe Komunalno–stambenog preduzeća su na terenu. Čiste potoke, kanale i šahtove u koje je naneseno lišće i uklanjaju sitnije odrone sa saobraćajnica. Od novog talasa nevremena  nijesu zabilježene veće posljedice za sada, a iz Direktorata smo dobili upozorenje na crveni meteo alarm danas i sjutra", upozorila je direktorica Komunalno-stambenog preduzeća Jasmina Konjević.

"Nije bilo većih intervencija, nije bilo dešavanja u smislu vanrednih situacija. Uglavnom su ekipe imale posla na uklanjanju granja i sitnijih odrona. Nastojimo da skinemo što više granja koje prijeti da se obruši sa drveća. Ekipe su non–stop  na terenu.  Imamo za danas i sjutra najavu crvenog meteo alarma.  Juče je jako nevrijeme zadesilo veći dio Dalmacije, posebno Dubrovnik i Makarsku , nekako je nas zaobišlo. Mi smo spremni u slučaju da se pogorša situacija za sve intervencije", ukazala je Jasmina Konjević.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne mjere i radnje, kako bi umanjili rizik od eventualnih poplava i spriječili veće posljedice. Na području hercegnovske opštine palo je 31 litar kiše po metru kvadratnom.

Najjači udar istočnog vjetra 19 m/s (68 km/h), zabilježen je jutros oko 8 sati, saopštili su  iz lokalne meteorološke stanice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR