Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Velika šteta u Broćancu nakon poplava

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: RTCG

Velika šteta u Broćancu nakon poplava RTCG

Voda se povukla iz potopljenih domova porodice Nikolić iz nikšićkog Broćanca. Do kuća se još ne može autom, a Nikolići okolnim putevima pješače do ognjišta gdje saniraju ogromnu štetu nastalu od nezapaćenih poplava koje su pogodile taj kraj.

Sunce je ponovo ogrijalo kuće Nikolića u nikšićkom Broćancu. Voda se konačno povukla iz njihovih domova, ali ostao je gorak osjećaj pred štetom koju ovih dana s mukom gledaju, priča osamdesetogodišnji Milorad.

"A to je teško kazati, to samo ja znam. Sve je uništeno. Spavam kod brata u Straševini, a ođe dođemo da izbacimo ove stvari, pa da sačekamo da se osuše i da sve zapalimo", rekao je mještanin Broćanca Milorad Nikolić.

U kući do, dva šporeta naložena, uključeni isušivači, otvoreni prozori, Nikolići spašavaju što se spasiti može.

"Kao što vidiš sve je propalo. Kad vidiš nešto da ti đavo nosi što si pedeset godina stvarao, nije lako. Ali kad su ova djeca zdrava čeljade mora opet nekako da se razabere uz svu ovu muku", kazala je mještanka Radojka Nikolić.

"A ne znam šta ne radimo, sam si vidio, kolika je šteta u kućama stričeva. Evo na gornji sprat moj smo pustili struju, uključili isušivače, pokušavamo nešto, ložimo. Ali sve je to slabo", ističe Darko Nikolić, Radojkin sin.

Do Nikolića se i dalje ne može autom. Dolazi se okolnim brežuljcima, posjećuju ih komšije, prijatelji, ali i spasioci, kojima zahvaljuju na velikoj pomoć kad je najteže bilo.

"Pomagali su svom snagom. Sina mi spasili, i uz njega bili. Svako im dobro želim", dodala je Radojka Nikolić.

Nikolići praktično kreću od nule. Sada je na potezu opštinska komisija za procjenu štete. Nadaju se samo da se scene viđene protekle sedmice više nikad neće ponoviti.

Ostavi komentar

0/300