15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tivat: Otkrivene spomen ploče Dragu Miloviću i Branku Briniću

Društvo

Comments 0

Tivat: Otkrivene spomen ploče Dragu Miloviću i Branku Briniću

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti organizovao je danas otkrivanje spomenploča posvećenih borcima i revolucionarima čije ime nose osnovne škole u Radovićima i Tivtu.

Današnjim svečanostima započetim u Radovićima, otkrivena je spomen ploča Branku Briniću, čiji naziv nosi osnovna škola.

Ovom činu prisustvovali su, osim predstavnika opštine Tivat i OŠ Branko Brinić, članovi UBNOR-a i antifašista Tivat, predstavnici MZ Krtoli, kao i učenici ove škole i zainteresovani građani.

Otkrivanju spomen ploče na objektu OŠ “Drago Milović”, koje je upriličeno danas prisustvovao je veliki broj učenika ove škole sa nastavnim osobljem koji su zajedno sa predstavnicima opštine, UBNOR-a i antifašista, Mornarice Vojske CG i gradjanima ukazali poštovanje Dragu Miloviću, čije ime već decenijama nosi škola u Tivtu.

"Na ova dva događaja pozdravnu riječ imao je predsjednik Opštine Siniša Kusovac; sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, Dubravka Nikčević; direktori škola Ivica Tošev kao i Predrag Šušić, predsjednik UBNOR-a Tivat, Dragiša Ćosović, a svojim dolaskom svečanost je uveličao Tomo Petković, živi sudionik narodno oslobodilačke borbe", navedeno je u saopštenju

Kusovac je istakao značaj koji su Drago Milović i Branko Brinić imali za oslobođenje Tivta uz poruku da" treba da njegujemo, baštinimo i čuvamo ideje antifašizma, jer “najsjajnija je sloboda kada se za nju ne borite uz lance i okove”.

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti najavljuje 26. novembra podizanje spomen ploče Antu Staničiću, dječjem piscu, autoru “Malog pirata” , na zidu kuće gdje je pisac rođen.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR