10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održana likovna izložba radova učenika osnovnih škola "Jedrenjak Jadran"

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Održana likovna izložba radova učenika osnovnih škola "Jedrenjak Jadran"

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, a u okviru Novembarskih dana, danas je u holu Opštine održana izložba likovnih radova učenika od šestog do devetog razreda osnovnih škola „Drago Milović“ iz Tivta i „Branko Brinić“ iz Radovića.

Učenici su slikali na temu „Jedrenjak Jadran“ pod mentorstvom profesorica likovne kulture Milice Krivokapić i Hane Mirkov.

"Tehničku podršku pružili su JU Muzej i galerija Tivat, akademski slikar Zoran Kruta i JU Centar za kulturu Tivat.
Pisutnima se ispred Sekretarijata obratila sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti, Dubravka Nikčević koja je rekla da je izloženo 15 radova, od kojih je Komisija u sastavu: Zoran Kruta, Hana Mirkov i Dubravka Nikčević imala zadatak da izabere tri najbolja rada, iako je mišljenja da su svi radovi izuzetno lijepi. Takođe je istakla odličnu saradnju koju Sekretarijat ima sa školskim brodom „Jadran“, saopšteno je iz Opštine.

Hana Mirkov, ispred Komisije, govorila je o različitim tehnikama sa kojima su rađeni radovi i zahvalila se Opštini Tivat na saradnji.

"Zahvalni smo kad organizujete ovakvu vrstu manifestacija jer djeca su srećna i i uvijek se rado uključuju u ovakve akcije", kazala je ona.

Goran Pajović, komandant Jadrana, u ime školskog broda „Jadran“ pohvalio je inicijativu Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti opštine Tivat, koja je uključila mlade, posebno mu je drago „što je tema školski brod Jadran koji je simbol ne samo Tivta već i pomorstva u cijeloj Boki, pomorstva u Crnoj Gori. 

"Posebna zahvalnost, djeco, ide vama koji ste stvarno veliki trud uložili sa vašim mentorima da bi kroz olovku i četkicu naslikali Jadran onako kako ga vidite svojim očima, vi ste pravi predstavnici vaših škola. Nadam se da će vaši vršnjaci slijediti vaš put i truditi se da daju svoj maksimum", rekao je on.

Istakao je posebno zadovoljstvo što je Vojska Crne Gore uključena u ovaj projekat.

Zahvalnice su dobili svi učesnici: Anastasija Veljović, Ivan Begović, Milana Bukarica, Lazar Aleksić, Pavle Šljukić, Jelena Bujišić, Matej Vučković, Ivana Skupnjak, Teodora Stojković, Kristina Matarueva, Katarina Radević, Danilo Stojković, Jovana Simović, Teodora Barbić i Ivana Živić. Među svim kvalitetnim radovima istakla su se tri, za koje je Komisija odlučila da osim zahvalnica dobiju i simbolične nagrade: Teodora Barbić, Jovana Simović i Ivana Skupnjak.

Radovi će biti izloženi do subote 23 novembra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR