15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Pljevlja: Realizovan veliki broj projekata za bolji životni standard Pljevljaka

Društvo

Comments 0

DPS Pljevlja: Realizovan veliki broj projekata za bolji životni standard Pljevljaka

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Na poslednjoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja usvojena je Odluka o visini i načinu plaćanja naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine Opštine Pljevlja, saopšteno je iz Pljevaljskog DPS-a.

"Dobro pripremljena argumentacija, sadržajno obrazloženje lokalne uprave, razumijevanje i podrška Vlade Crne Gore, te nedvosmisleno pokazano raspoloženje lokalne samouprave i Vlade za razvoj naše Opštine rezultirali su donošenjem navedene Odluke.

Uz oko 2,5 milina sredstava koje već prihodujemo shodno izmjenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave ovo je novih od 2,5 do tri miliona eura godišnje za Budžet Opštine, što je ukupno povećanje od preko pet milona eura na godišnjem nivou za Opštinu. Komparacije radi, to je više od kompletnog budžeta Opštine za 2005 godinu. Dakle sa ovim novim prihodima od naredne godine budžet naše Opštine će biti respektabilan i stvoriće se pretpostavke da odgovori svim potrebama jednog modernog Evropskog grada kakva naša Pljevlja već i jesu", navodi se u saopštenju.

Dodali su kako je podrška ovoj Odluci izostala od strane opozicije, koja je još jednom, kako su kazali, pokazala da nije samo opozicija vlasti već i svemu što znači unapređenje kvaliteta života svih građana naše opštine. Nisu mogli da se uzdignu iznad svojih sujeta već su čak kod usvajanja dnevnog reda tražili skidanje ove tačke.

"A prilikom glasanja bili su uzdržani. I ni to im ne bješe malo nego neistinama putem saopštenja pokušavaju da dezavuišu ne samo navedenu Odluku već i projekte koji se izvode ili su u pripremi a koji se realizuju u dobroj saradnji Vlade i lokalne samouprave.

Ne radi njih, koje ostavljamo u međusobnim svađama, već radi građana želimo još jednom istaći da je zahvaljujući iskrenom i posvećenom radu lokalne samouprave uz podršku Vlade Crne Gore u Pljevljima realizovan ili se realizuje veliki broj projekta koji znače veći kvalitet i standard življenja svih Pljevljaka", dodaje se u saopštenju.

Iz DPS-a izdvojili su samo neke od tih projekata.

"Rekonstruisan je Dom kulture, izgrađen Dom za stare, rekonstruisana glavna gradska ulica, skoro sve gradske ulice asvaltirane a u velikom broju urađeni trotoari i zamijenjene podzemne instalacije, fontana na trgu, izgrađena atletska staza i reflektori na stadionu, urađeni projekti eneregetske efikasnosti u gradskim školama, asfaltiran veliki broj seoskih puteva.

Trenutno se izvodi rekonstrukcija puta Pljevlja–Metaljka, gradi se poslednja dionica puta Pljevlja- Bijelo Polje, dionica Mijakovici-Vrulja, takođe je u toku i remedijacija druge kasete odlagališta na Maljevcu kao i flotacionog jalovišta u Gradcu. Posebno ističemo da je donešena Odluka o izboru izvođača radova na rekonstrukciji prvog bloka TE Pljevlja sa čijom realizacijom već u prvoj fazi dolazi do izdvajanja toplotne energije za toplifikaciju grada", kazali su iz DPS-a-

Na sjednici Vlade koja je održana u Pljevljima donešene su smjernice sa tačno utvrđenim rokovima i nosiocima svih aktivnosti na realizaciji toplifikacija grada, od izvora toplotne energije, preko izgradnje toplovoda od TE Pljevlja do grada, pa sve do izgradnje sekundarne mreže.

"Dakle u mandatu koalicije predvođene Demokrtaskom partijom socijalista u Pljevljima smo realizovali, ili je realizacija u toku projekte vrijedne blizu 150 milona eura koju su dokaz stremljenja svih progresivnih i dobronamjernih snaga da Pljevlja budu na mapi sredina u kojoj mladi vide šansu za razvoj svojih profesionalnih ali i ljudskih kompetencija.

Na kraju svim građanima čestitamo 20. novembar, Dan naše opštine Pljevlja a poseban pijetet borcima koji su utkali svoje živote i ideale za slobodu i prosperitet našeg grada", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR