11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izvođač radova ignorisao odluke nadležnih: U Ulcinju srušen nelegalni objekat

Društvo

Tag Video
Comments 0

Izvođač radova ignorisao odluke nadležnih: U Ulcinju srušen nelegalni objekat

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Uhapšen izvođač radova

Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog rješenja i hapšenja izvođača radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta, saopšteno je iz Vlade.

Administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata započelo je u 13 sati i završeno za pola sata.

"Nadzor nad bespravno izgrađenim objektom započeli su 11. novembra ove godine inspektori Urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma i to po službenoj dužnosti. Prilikom nadzora utvrđenoje da se izvode radovi na prizemnom objektu sa betonskom pločom na kojoj je izgrađena drvena konstrukcija i to bez prijave i odgovarajuće dokumentacije", navedeno je u saopštenju. 

13. novembra završen je inspekcijski nadzor i zapisnički je naložena zabrana izvođenja daljih radova.

"Inspekcijskim nadzorom koji je ponovljen 8. decembra utvrđeno je da su u međuvremenu odnosno nakon naložene zabrane nastavka izvođenja radova izvođeni novi radovi na objektu te je 10. decembra donijeto Rješenje o rušenju bespravno podignutog objekta. U odnosu na navedeno, podnijeta je krivnična prijava protiv lica za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje", navedeno je u saopštenju Vlade. 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma navodi da je riječ o lokalitetu na kojem je tokom 2018. u požaru velikih razmjera stradalo više od 1.000 stabala maslina.

"I ovog puta ističemo da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina. S obzirom na to da ovakva gradnja trajno mijenja i uništava prostor i direktno utiče na smanjenje kako sadašnjih, tako i budućih razvojnih mogućnosti i uzrokuje posljedice krupnih razmjera Ministarstvo održivog razvoja i turizma će beskompromisno sprovoditi zakon, spriječiti bespravnu gradnju i inicirati procesuiranje lica koja se eventualno budu oglašavala o odluke nadležnih organa", navedeno je u saopštenju Vlade.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR