Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Amfilohije: Ako Vlada insistira na Zakonu, ja kažem - Dolje Vlada!

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: mitropolija.com

Amfilohije: Ako Vlada insistira na Zakonu, ja kažem - Dolje Vlada! mitropolija.com

Moleban i litiju u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti večeras je u Tivtu predvodio Mitropolit crnogorsko primorski SPC Amfilohije.

Još jednom je ponovio da je ovaj zakon u duhu bratoubistva, ali i dodao da, ako Vlada insistira na ovom zakonu, on poručuje: "Dolje Vlada!"

„Tražili smo i od Vlade i od Skupštine da ne čine to bezakonje, jer je to zasnivanje Crne Gore na duhu bogoubistva i bratoubistva. Čak se ni bezbožnici poslije Drugog svjetskog rata nisu usudili da ovo čine, čime se unižavaju svi koji vjeruju. I vidi se ovih dana da je ogromna većina naroda protiv tog bezakonja. Narod poziva ovu vlast, koja kaže da je narodna, da se ukloni ovaj anticrkveni i antinarodni zakon. Ako posluša narod – potvrdiće da je narodna vlast. Ako insistira na bezakonju – ja kao Mitropolit kažem: Dolje bezakona vlada! Ako je narodna – neka to potvrdi! U suprotnom – neka se skine sa narodne grbače“, kazao je, između ostalog, Amfilohije.

Komentari

Katunjanin,

Maske su konacno pale .Ako odgovor veciskog naroda neka saceka koji mjesec ,naravno on je odavno dobio odgovor vecine ,znaci ovo je jasna poruka ,ko ista razumije .Dakle spremajmo se da branimo sebe,svoje i svoju drzavu ili da budemo ponizene sluge u svojoj kuci

Katunjanin,

Ovo takodje znaci da je ona izjava Mandica iz Tudje glave o padu vlade ,samo sto j e on istrcao , nesmotreno ,odmah po dogovoru .

CG1,

Viđi,viđi popa radovića, progovorio mandić.Rat ti u kući bio.Ne plašimo se,spremni smo da branimo naše svetinje i našu CRNU GORU,ipak se nadamo da će razum prevladati.Ode bogatstvo,viđeli smo sinoć popa perovića i novinara vijesti kako sa gospodinom Radulovićem, dva voditelja, jedan gost,to su Tv vi

Osmogrk,

Napisab ja prije par dana da ovi neće izdržati dugo i da će pokazati pravo lice skriveno iza, tobože litija Ako nešto Risto misli da Zakon treba povući adresa je Skupština CG, koja ga je donijela medjutim, svo vrijeme je cilj Vlada

KK,

Dolje svi koji insistiraju na bezakonju da bi sačuvali svoje ničim zasluženo privilegije i unistavali ovu zemlju ! Dolje strani plaćenici i izdajnici. Dolje teroristi i spijuni

Posmatrac,

Amfiju treba na izborima pokazati dje je narod. Ne nasijedati na njegove ratne provokacije i huskanje.

GeNiJe,

vala ako i ovo vlada prešuti i treba da padne.dokle mislite da pošteni narod ovo trpi.

Zaro,

"Crkveno pravo svete Istočno-pravoslavne crkve izričito zabranjuje da se crkvena jerarhija, ma na kojoj teritoriji bila, suprotstavlja državnim vlastima. Ako to radi, to je bogomrska jeres".

Zaro,

Opaaa Rile, tako reci, konačno, dugo vam je trebalo.

baka,

Bogami vidim ja da on priziva rat i naravno traktore. Ne ulazi mu u glavu da su ponistene odluke Podgoricke Skupstine i da od tih njihovih planova nema nista. Nece on odredjivati ko ce vladati Crnom Gorom. A ako hoce lose se pise nama ali sa njima cemo definitivno zavrsiti. Bice njima gore 10 puta. Vlada na ovo mora da reaguje . Ovo je politicki poziv na rat. .

Ostavi komentar

0/300