15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VDT: Zabrinjavaju predložene izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu

Društvo

Comments 0

VDT: Zabrinjavaju predložene izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Povodom Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik SDP-a Raško Konjević, proširena Sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva i Udruženje državnih tužilaca Crne Gore sa svojim stavovima obratili su se predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću i predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću, saopšteno je iz Kabineta vrhovnog državnog tužioca.

"U reagovanju proširene sjednice Vrhovnog državnog tužilaštva i Udruženja državnih tužilaca Crne Gore navodi se da zabrinjavaju predložene izmjene i dopune navedenog Zakona, kao i bilo koja druga zakonska rješenja koja bi ugrozila ustavni položaj, odnosno ustavna načela o jedinstvu i samostalnosti Državnog tužilaštva i nezavisnosti u radu državnih tužilaca i otvorila prostor za nedopustivi politički uticaj", navodi se u saopštenju.

U reagovanju koje potpisuju v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković i predsjednik Udruženja državnih tužilaca Veselin Vučković ukazuje se da bez samostalnog Državnog tužilaštva ne možemo govoriti o vladavini prava.

“Vjerujemo da nikome nije u interesu da pravni poredak države dovede u pitanje. Iz navedenih razloga smatramo neophodnim da se iznijeti stavovi uvaže prilikom davanja mišljenja na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu”, zaključuje se u reagovanju.

 

 

                              

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR