11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS traži priznavanje crnogorskih vozačkih dozvola u Njemačkoj

Društvo

Comments 0

BS traži priznavanje crnogorskih vozačkih dozvola u Njemačkoj

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Pitanje priznavanja crnogorskih vozačkih dozvola u Njemačkoj treba riješiti, kako bi građani Crne Gore koji žive u ovoj državi konačno premostili ovu barijeru, koja ih umnogome usporava u svakodnevnim aktivnostima, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

„Bošnjačka stranka je do sada inicirala nekoliko razgovora sa nadležnim organima Crne Gore, koji su zaduženi za navedenu problematiku. I poslanik BS Ervin Ibrahimović je u nekoliko navrata u Skupštini Crne Gore potencirao rješavanje ovog problema, obraćajući se direktno premijeru Dušku Markoviću kroz institut Premijerskog sata i poslaničkog pitanja. Smatramo da je ovo pitanje od izuzetne važnosti za našu dijasporu koja se nalazi u Njemačkoj“, saopšteno je iz BS.

Crna Gora i SR Njemačka imaju veoma dobre i razvijene političke odnose. Zato, smatraju u BS, važno je i pitanje priznavanja crnogorskih vozačkih dozvola u ovoj zemlji riješiti na obostrano zadovoljstvo.

„Tokom razgovora sa predstavnicima dijaspore, ovo pitanje se postavlja kao jedno od prioritetnih. S toga, pozivamo nadležne da se ubrza procedura razmjene informacija sa njemačkim nadležnim organima, kako bi se građanima Crne Gore koji se nalaze u Njemačkoj u što kraćem roku priznale crnogorske vozačke dozvole“, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Priznavanjem crnogorskih vozačkih dozvola i besplatna zamjena znatno bi pomogla našim iseljenicima u SR Njemačkoj, ne samo što se tiče finansijske uštede za polaganje vozačkog ispita, već i mogućnost dobijanja boljih poslova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR