10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Većina radnika na autoputu iz Vuhana, dogovoreno da njih 800 za sada ne dolazi

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Većina radnika na autoputu iz Vuhana, dogovoreno da njih 800 za sada ne dolazi

Autor: Sanja Novaković

  • Viber
Osmoro se vratilo iz Kine, svi u karantinu

Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje preduzimaju sve mjere zaštite, i ako se vjerovatnoća pojave korona virusa u Crnoj Gori smatra izuzetno niskom.

To je saopštio ministar zdravlja Kenan Hrapović na konferenciji za medije Instituta za javno zdravlje. 

Kako je naveo direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže da je izazov veliki, jer mi smo turistička zemlja, a imamo takođe radnike na autoputu iz Kine.

''Većina radnika koji rade na autoputu su iz oblasti Vuhana. Skoro 800 radnika je u Kini i za njih je dogovoreno da za sad ne dolaze, a 393 ih je u Crnoj Gori. U proteklih 14 dana vratilo se osam radnika i oni su u karantinu i pod stalnim nadzorom. Radnici koji su trenutno u Kini ostaće tamo vjerovatno još mjesec do mjesec i po''- kazao je Mugoša.

Govoreći o detektorima temperature na aredromima Mugoša kaže da oni više nijesu aktuelni, jer čovjek može da prenese virus i prije nego dobije temperaturu.

''Posrijedi je respiratprna infekcija koja se prenosi kao grip. Postoji sumnja da je izvor infekcije jedna vrsta kobre''- kazao je on.

Zdravstvene službe, kako je saopšteno ranije danas, u Budvi su provjeravale troje turista iz Kine koji su prijavili određene respiratorne tegobe.

"Kada su posrijedi turisti iz Kine koji borave u Budvi, kod jednog od njih se bila pojavila slabost, situacija je pod kontrolom. Kada su došli iz Pekinga, na licu mjesta ustanovljeno je da ne ispunjavaju epidemiološke kriterijume slučaja ovog virusa. Oni su i dalje pod nadzorom", kazao je ministar.

Direktor Instituta za javno zdravlje kaže da se na osnovu reakcije u Budvi vidjelo da sistem funkcioniše.

"Odbacili smo da postoji slučaj virusa, ali smo ostavili nadzor. Ta vježba je pokazala da sistem funkcioniše", kazao je Mugoša. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR