13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić: Država ima odgovornost da štiti mir, Crna Gora zajednički dom svih nas

Društvo

Comments 1

Nuhodžić: Država ima odgovornost da štiti mir, Crna Gora zajednički dom svih nas

Izvor: Dnevne novine/Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

I pored određenih tenzija i pojedinačnih incidenata, Crna Gora je zajednički dom svih nas izgrađen na temeljima očuvanja mira i stabilnosti i multikonfesionalnog sklada, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je kazao da taj sklad proizilazi iz dijaloga, uvažavanja različitih identiteta, međusobnog razumijevanja i tolerancije.

„Ubijeđen sam da, upravo ove vrijednosti koje vjekovima njegujemo, znamo da cijenimo i da ćemo sačuvati duh mira i tradiciju sloge i zajedništva. A država ima odgovornost da štiti mir u kojem ćemo, vjerujem, prevladati političke, ideološke i druge razlike”, poručio je Nuhodžić.

Crna Gora je to, kako ističe, znala da uradi u svim teškim vremenima i po tome je i prepoznata.

“Vjerujem da će se i ova vjerska pitanja riješiti dijalogom, svjesni da različitosti ne trebaju da nas dijele, već da budu motiv da se približimo jedni drugima i da, kroz dijalog, rješavamo međusobna neslaganja u mišljenjima.

Jer, siguran sam da svi dijelimo iste ciljeve da Crna Gora bude sigurna i bezbjedna. A država i institucije sistema će svakom građaninu, bez obzira na vjeru i naciju, garantovati sigurnost i bezbjednost.

Cijenim da svako treba da ima punu slobodu da bude ili ne bude vjernik bilo koje vjere. A vjerski objekti treba da budu otvoreni za vjernike bez obzira na njihovo etničko i političko opredjeljenje”, poručio je ministar, odgovarajući na pitanje da prokomentariše aktuelna dešavanja i sa aspekta javog reda i mira.

Nuhodžić je uvjeren da toleranciju, multietnički i multivjerski suživot u crnogorskom društvu ništa ne može i neće narušiti.

Na pitanje kako ocjenjuje reakciju državnih institucija na najnovija dešavanja, ministar unutrašnjih poslova odgovara da “državne institucije neće dozvoliti da se različita mišljenja, kao i bilo koje pitanje, rješava nasilnim putem, ne poštujući organe nadležne da štite javni red i mir, bezbjednost i ustavni poredak”.

“Takođe, obaveza institucija je da poštuju ljudska prava i slobode građana. Samo u atmosferi međusobnog poštovanja, povjerenja i dijaloga možemo pokazati da su interesi države i svih njenih građana iznad nacionalnih i vjerskih opredjeljenja i razlika”, naglašava Nuhodžić.

Ministar najoštrije osuđuje napade i omalovažavanje i vrijeđanje policije naglašavajući da daje punu podršku policijskim službenicima koji posao obavljaju na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa zakonom, ne dozvoljavajući da ih pojedinci isprovociraju.

“Javna okupljanja protiču mirno. U najvećem broju, građani uvjerenja iskazuju na miran i dostojanstven način, u skladu sa građanskim i demokratskim vrijednostima, ne ugrožavajući prava i slobode drugih. Ali, imamo i slučajeva u kojima pojedinci narušavaju javni red i mir.

I ovih dana smo svjedoci da se oni koji hrabro i odlučno obavljaju jedan od najzahtjevnijih poslova, koji brinu o sigurnosti svih građana i države, napadaju i pokašavaju diskreditovati objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama. Kao ministar unutrašnjih poslova, najoštrije osuđujem ovakve napade, omalovažavanje i vrijeđanje pripadnika Uprave policije”, kaže Nuhodžić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

gagi

kad napadate i blatite he hrabre momka pomislite da je to vas sin ili brat koji vas Cuba dok co mirno spavate. svaka cast Tim momcima. da je vjecna crna gora. kad napadate i blatite te momke pomislite da je to vas sin ili brat koji vas stiti dok vi mirno spavate. svaka cast momci. NEK JE VJECNA CRNA GORA. mirno spavate. svaka cast momci. NEK je v vjecna crna gora