11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U maju: Na UCG naučnici svijeta o geografskim, ekološkim i agro temama

Društvo

Comments 0

U maju: Na UCG naučnici svijeta o geografskim, ekološkim i agro temama

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Međunarodna konferencija Univerziteta Crne Gore, GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, okupiće naučnike regiona, Evrope i svijeta, od 28. do 31. maja 2020. u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Učesnici će moći da razmijene ideje i rezultate svojih naučnih istraživanja iz geo nauke, ekologije, ekonomije, ruralne arhitekture i kulturnog nasljeđa seoskih područja, životne sredine, šumarstva i srodnih disiplina, saopšteno je iz UCG. 

Organizatori ove konferencije su Filozofski fakultet (studijski program Geografija), Biotehnički i Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore.  

Predsjedavajući ove naučne konferencije Velibor Spalević navodi da je cilj ove konferencije da bude mjesto susreta međun arodne naučne rasprave.

„Konferencija je osmišljena tako da okuplja i povezuje nauku, istraživanje, industriju, društvene koncepte i prakse. Između ostalog, diskutovaće se o politikama koje mogu pomoći razvoju ekološke svijesti, poljoprivredne proizvodnje, ruralnog razvoja, agroekologije kako bi se postigli ciljevi održivog razvoja. Razgovaraćemo i o prilagođavanju i otpornosti na uticaje klimatskih promjena; približavanje dobrim praksama upravljanja prirodnim resursima, poljoprivredi, šumarstvu, ekonomiji i ekologiji, ruralnoj arhitekturi i eko-arhitekturi, kazao je Spalević.  

Mladim istraživačima regije, a i onima koji budu došli sa nekih drugih meridijana,  nudi se, kako je saopšteno mogućnost učenja i umrežavanja, učešće u raspravama i  prezentacije studentskih radova na posebnoj sesiji za mlade istraživače. 

Svi sažeci i naučni radovi predstavljeni na međunarodnoj GEA konferenciji biće recenzirani i predstavljeni u Knjizi sažetaka (prije konferencije štampane i dostupne na mreži, sa CIP, ISBN, COBISS.CG-ID), kao i u Zborniku radova konferencije (online dostupno na mrezi: www.gea.ucg.ac.me , sa CIP, ISBN, COBISS.CG-ID). 

Zvanični jezik konferencije, zbog međunarodnog karaktera naučnog skupa je engleski jezik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR