15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o centralnom registru stanovništva

Društvo

Comments 0

Vlada utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o centralnom registru stanovništva

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Vlada je danas utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o centralnom registru stanovništva, kojima se, kako je saopšteno, stvaraju uslovi za pristup administrativnim izvorima podataka.

„Predloženim izmjenama i dopunama stvaraju se uslovi za pristup administrativnim izvorima podataka, što je osnov za proizvodnju kvalitetnijih rezultata zvanične statistike, kao i usaglašavanje sa materijalnim propisima Crne Gore“, saopšteno je nakon sjednice.

Vlada je donijela i dopunu Uredbe o boji i oznakama vozila i plovila, naoružanju i posebnoj opremi koji se upotrebljavaju za vršenje policijskih poslova, kojom je, između ostalog, propisano da se na određenoj opremi policijskih službenika postavi natpis od kombinacije slova i/ili brojeva koji služi za identifikaciju policijskog službenika.

„Na ovaj način se omogućava da se identitet policijskog službenika utvrdi i kada na sebi ima zaštitnu opremu“, kaže se u saopštenju.

Donijeta je i Uredba o uniformi, oznakama zvanja, naoružanju, vozilima i posebnoj opremi službenika obezbjeđenja u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Na sjednici je utvrđena i Osnova za vođenje pregovora o zaključivanju Aneksa Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima, s Nacrtom aneksa Sporazuma.

„Takođe, usvojen je Izvještaj o vođenju pregovora na pripremama za zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara BIH o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj i prihvaćen tekst Sporazuma“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Vlada razmotrila i dala saglasnost na Plan korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za ovu godinu godinu, koji je usvojio Upravni odbor tog Javnog preduzeća.

Vlada je donijela i izmjene Odluke o kriterijumima načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR