15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šetnjom krpljama i čajankom obilježeni "Durmitorski zimski dani"

Društvo

Comments 0

Šetnjom krpljama i čajankom obilježeni "Durmitorski zimski dani"

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

U saradnji sa TO Žabljak, u NP Durmitor organizovan je promotivni događaj „Durmitorski zimski dani‟, saopštili su iz te turističke organizacije.

Kako su naveli, promotivna šetnja na krpljama, na uređenoj stazi od Ski centra Savin kuk do Crnog jezera, organizovana je za učesnike 23. Međunarodnog naučno-stručnog skupa „Informacione tehnologije“, 18. februara 2020. 

"Zatim je za učenike OŠ „Dušan Obradović‟, 21. februara, organizovana edukativna šetnja na krpljama poljanom Ravni Žabljak do Upravne zgrade NP Durmitor, gdje je organizovana već tradicionalna čajanka, degustacija čajeva spravljenih od ljekovitog bilja sa područja Durmitora. Uz toplu šolju čaja učenici su imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim vrijednostima ovog Parka", navedeno je u saopštenju.

Pojasnili su da u NP Durmitor postoji uređena staza za hodanje na krpljama od Ski centra Savin kuk do Crnog jezera. Markirana je zimskom markacijom i pogodna za korisnike svih uzrasta. Hodanje ovom stazom predstavlja uzbudljiv spoj rekreacije, sporta i prirode, koji pruža mogućnost drugačijeg doživljaja prirode Durmitora zimi.

Krplje se, kako je navedeno, mogu iznajmiti u Centru za posjetioce NP Durmitor u Upravnoj zgradi Parka.

"Posjetioci NP Durmitor mogu pješačiti edukativnom stazom oko Crnog jezera ili posjetiti Prirodnjačku zbirku u Centru za posjetioce. U sklopu Centra nalazi se i bogato opremljena suvenirnica sa ručnim radovima i predmetima izrađenim od strane lokalnih proizvođača.

Park su tokom januara posjetile tri grupe turista iz Rusije i Grčke koji su splavarili rijekom Tarom u organizaciji lokalnih turističkih agencija. Na ovaj način zaživljela je i ponuda splavarenja rijekom Tarom u zimskim uslovima.

Prirodne vrijednosti i rijetkosti ovog zaštićenog područja prepoznate su kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou. NP Durmitor sa kanjonom rijeke Tare od 1980. godine se nalazi na UNESCO-voj Listi svjetske prirodne i kulturne baštine", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR