15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na skijama i krpljama prostranstvima Sinjajevine

Društvo

Tag Gallery
Comments 1

Na skijama i krpljama prostranstvima Sinjajevine

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

NVO „Sinjavinski maraton“ iz Kolašina, u saradnji sa Opštinama Kolašin, Žabljak i Mojkovac i Turističkim organizacijama iz tih gradova, u subotu je organizovala tradicionalni, deveti Sinjavinski maraton.

Sa starta na Vratlu, stazom dugom 31 kilometar do Vrtoč polja u šavničkoj opštini, krenulo je 70 takmičara iz Crne Gore i država regiona. Među njiima i sedam dama.

Takmičenje u što bržem prelasku preko opjevane planine odvijalo se na nordijskim i turno skijama i krpljama.

Na nordijskim skijama-trkačicama zajedničkim prolaskom kroz cilj pobjednici su Boban Brković i Željko Rondović. Drugoplasirani je Božidar Kovijanić, a treći Radika Vuković. U konkurenciji dama prva je Ljiljana Vuković, a druga Vesna Perović.

Na turno skijama najbrža je bila Ana Petrušić u konkurenciji dama, a Lazar Badanjac na prvom, Miljko Bulajić na drugom i Boris Čelebić na trećem mjestu u konkurenciji muškaraca.

Na krpljama je nabrža bila Miluša Bošković ispred poznate planinarke Biljane Medenice. Kod muškaraca, pobjednik je bio Branislav Baltić ispred Slavka Mrdaka na drugom i Aleksandra Puletića na trećem mjestu.

Mikan Medenica iz NVO „Sinjavinski maraton“ kaže da je manifestacija u potpunosti uspjela.

Cilj nam je da ova spotrsko-turistička bude još masovnija kako bi se održivi resursi ove planine bolje valorizovali. Treba napomenuti da je takmičare pratilo još nekoliko desetina ljudi koji su činili logistiku i činjenicu da su održavanju maratona značajno doprinijeli Vojska i MUP Crne Gore“, kazao je Medenica.

Sinjajevinski maraton nastavak je nekad prestižna skijaška manifestacija „Sinjajevinski sektor“ koji je djelo legendarnog generala Danila Jaukovića, organizovan sa idejom da se očuva sjećanje na slavnu epopeju NOB-a, ali i sačuvaju od zaborava staze kojima su prolazili žabljački i kolašinski skijaši kako bi se na Bjelasici ili Durmitoru viteški borili za primat najboljih u crnogorskom skijanju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

DUMNIĆ STANKO

Stari druže od srca mi je drago što nastavljate ovu izuzetnu manifestaciju i podsjećate ove mlade na proslost a da je i oni nastave organizovati.