8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte snimak: Čuveni španski doktor operisao tumor pluća u KCCG

Društvo

Tag Video
Comments 0

Pogledajte snimak: Čuveni španski doktor operisao tumor pluća u KCCG

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Čuveni ljekar, Dijego Gonzalez iz La Korunje u Španiji, promoter minimalno invazivne metode u grudnoj hirurgiji: VATS-a i UNIPORTALA, danas je u KCCG veoma uspješno operisao dva mlađa pacijenta od tumora pluća sa minimalno invazivnom metodom.

Operacije su izvedene uz stručnu saradnju ljekara Kliničkog centra Crne Gore Bojana Milačića.Tehnike koje promoviše doktor Gonzalez i koje su najsavremenije u grudnoj hirurgiji, sada su dostupne i ljekarima Kliničkog centra.

Pored veoma uspješnih operacija Klinički centar danas je promovisao novi sistem edukacija praćenja operacije, koji je podjednako važan kako mlađim tako i starijim hirurzima, naveo je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.

Dok traje operacija, u posebnoj sali je instaliran sistem gdje se uz pomoć dvije kamere prati kompletno operativno polje, a posredstvom drugog sistema mogu se čuti i komentari glavnog hirurga.

Doktor Gonzalez dijeli svoja iskustva sa grudnim hirurzima u EU, drugi put je u posjeti balkanskim zemljama, a prvi put je u KCCG.

''Oprema koja je prisutna u KCCG je sigurno najbolja u regionu’’, naglasio je Gonzalez koji je obišao ex JU tokom svojih studijskih posjeta’’.

Doktor Gonzalez ponudio je stručnu saradnju crnogorskim hirurzima u edukaciji minimalne invazivne hirurgije u Šangaju.

Gonzalez je posebno važnim naglasio uspjeh koji je postignut tokom operacije sa mladim pacijentima, zahaljujući minimalnoj invazivnoj hirurgiji.

Pacijenti će napustiti bolnicu sa minimalnim šavom, naglašavajući da je kojim slučajem operacija rađena klasičnom metodom podrazumijevala bi otvaranje kompletnog grudnog koša i pomjeranje rebara, što bi kod pacijenta izazavalo nesnošljiv bol.

Invazivna metoda pruža brojne pogodnosti i brz oporavak kod pacijenta, naglasio je Gonzalez.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR