16 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dan studenata: Znanje je neprikosnovena životna moć

Društvo

Comments 0

Dan studenata: Znanje je neprikosnovena životna moć

  • Viber
Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić primila je danas predstavnike Studentskog parlamenta povodom obilježavanja 4. aprila, Dana studenata. Studentsku delegaciju predvodila je predsjednica Studentskog parlamenta Sara Arianna Serhatlić.

„Čestitam brojnoj studentskoj porodici Univerziteta Crne Gore praznik, uz podsjećanje na ideal znanja, posvećen rad, kreativnost i etičnost, kao ključne vrijednosti koje univerziteti gaje, podstiču i razvijaju kod studenata“, saopštila je rektorka Vojvodić.

Vjerujem, dodala je rektorka Vojvodić, da će reforma koju smo preduzeli, sistemske promjene koje su realizovane i akreditacija novog modela studiranja na Univerzitetu Crne Gore, biti značajan doprinos boljem obrazovanju, kvalitetnijem znanju, aplikativnim praktičnim znanjima, evropskoj konkuretnosti diplome Univerziteta Crne Gore, boljem pozicioniranju te diplome na tržištu rada.

„Ali ujedno i doprinos društvu znanja, doprinos crnogorskoj državi u pravcu njenog boljeg kapaciteta u pogledu profesionalnih, stručnih, naučnih, umjetničkih znanja naših svršenih studenata - vjerujem u vrlo bliskoj budućnosti“, kazala je ona.

Vojvodić je uvjerena da odgovornost za dobar rezultat znanja počiva na sadejstvu profesora i studenata.

„Zato sam i danas poručila predstavnicima Studentskog parlamenta da traže više i bolje, da ćemo mi nuditi više i bolje, a da i oni sami nude i pružaju više i bolje, kako bismo došli do pravih rezultata. Želim im srećno studiranje i srećne izlete u profesiju, zapošljavanja, angažmane, upravo s vjerom u znanje kao u ključ uspjeha, kao istinsku neprikosnovenu životnu moć“, poručila je rektorka Vojvodić.

Predsjednica Studentskog Parlamenta Univerziteta Crne Gore Sara Arianna Serhatlić je saopštila da su studenti sa rektorkom razgovarali o problemima studentske populacije i o reformi visokog obrazovanja.

„Smatramo da je kvalitetna implementacija izuzetno važna i značajna da bi sve ono što je predviđeno reformom bilo procesuirano. Takođe, pri tome ostaje, jedan od najznačajnijih problema među studentskom populacijom, pitanje infrastrukture. Međutim, nadam se da ćemo imati uspješnu saradnju sa Univerzitetom Crne Gore kao i do sada i da ćemo naći rješenja za sve studentske probleme“, kazala je Serhatlić.

U ime Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore ona je studentima čestitala Dan studenata, uz želju da zajedničkim radom, djelovanjem i posvećenošću doprinesu poboljšanju statusa studenata i kvaliteta obrazovanja.

„Hrabrost studenata 4. aprila davne 1936. godine može nam poslužiti kao primjer da budemo integrisana, ali i koordinisana studentska cjelina, koja jedino na taj način može uspjeti u ostvarenju svojih nastojanja“, poručila je Serhatlić, podsjećajući na istorijski događaj kada su studenti demonstracijama pružili otpor jačanju fašizma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR