Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Otvoreni dani Univerziteta: Saznajte više o crnogorskim naučnicima

| Postavio/la: Milena Aprcović

Otvoreni dani, koje organizuje BIO-ICT Centar izvrsnosti u bioinformatici u okviru sedmice obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore (UCG), biće održani naredna tri dana u Sportskom i kulturnom centru UCG-a i na Elektrotehničkom fakultetu (ETF).

Otvoreni dani Univerziteta: Saznajte više o crnogorskim naučnicima

"Tokom tri dana programa svi zainteresovani imaće priliku da saznaju više o vrhunskim naučnim dostignućima, savremenim IT inovacijama i komercijalnim proizvodima i uslugama koje razvijaju crnogorski naučnici u prvom Centru izvrsnosti Crne Gore", kaže se u saopštenju BIO-ICT Centra izvrsnosti.

Kako je najavljeno, prvog dana istraživači i profesori Elektrotehničkog fakulteta, Igor Radusinović, direktor BIO-ICT Centra, Nikša Tadić i Slobodan Đukanović održaće prezentacije o značajnim naučnim rezultatima postignutim u BIO-ICT Centru.

Prisutni će moći da posjete i BIO-ICT štand gdje će biti izloženi naši najznačajniji radovi i inovacije.

"Drugog dana, goste će pozdraviti rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić, kao i član BIO-ICT Centra Miomir Jovanović, dekan Biotehničkog fakulteta, koji će predstaviti naše inovacije, komercijalne proizvode i multidisciplinarne aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, mladi naučnici i istraživači na BIO-ICT štandu predstaviće svoje komercijalne proizvode i usluge, inovacije i aktivnosti koje su razvijali u okviru BIO-ICT Centra.

U saopštenju se kaže da će u petak biti održana interaktivna radionica sa studentima Elektrotehničkog fakulteta u BIO-ICT i ForeMont laboratorijama na ETF-u.

"Studenti će imati priliku da rade sa BIO-ICT istraživačima i prošire svoja znanja i vještine u oblasti programiranja mikrokontrolera (arduino), radu sa bazama i programiranju WEB aplikacija", navodi se u saopštenju.

BIO-ICT Centar izvrsnosti u bioinformatici na UCG-u vodi ETF, a finansira ga Ministarstvo nauke Crne Gore kroz sredstva kredita Svjetske banke (INVO projekat) od juna 2014. godine.

Ostavi komentar

0/300