11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupština ESU naredne godine u Budvi

Društvo

Comments 0

Skupština ESU naredne godine u Budvi

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore biće naredne godine domaćin zasjedanja Skupštine Evropske studentske unije (ESU), odlučeno je na zasjedanje ESU koje je ove sedmice održano na Malti.

Iz Studentskog parlamenta saopšteno je, da će najveći događaj iz oblasti visokog obrazovanja i studentskih prava koji okuplja lidere nacionalnih studentskih unija iz 38 država, biti organizovan krajem novembra naredne godine u Budvi.

Predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arianna Serhatlić, kazala je da je organizacija tako prestižnog i masovnog događaja čast i izazov.

Serhatlić je rekla da krovna organizacija studenata državnog univerziteta očekuje punu podršku UCG i nadležnih državnih organa u realizaciji tog skupa koji će donijeti brojne šanse crnogorskim studentima i Crnoj Gori.

„Izuzetno je pohvalno što Studentski parlament UCG, kao jedan od najmlađih članova ESU-a, pokazuje ozbiljnost i posvećenost unaprijeđenju statusa prava studenata i u tome će uživati punu podršku ESU-a. ESU se raduje Skupštini koju će organizovati Studentski parlament UCG”, ocijenila je predsjednica ESU Lea Majster.

Skupština ESU-a je najmasovniji događaj krovne organizacije studenata Evrope i održava se dva puta godišnje.

Gotovo 200 studenata iz Evrope boraviće u Crnoj Gori, diskutovati o aktuelnim trendovima i pravcima razvoja studentskog aktivizma i visokog obrazovanja na evropskom kontinentu.

Studentski parlament UCG je punopravni član ESU-a od maja 2016. godine i aktivno je uključen u rad ove organizacije koja zastupa interese oko 15 miliona studenata Evrope.

Samo godinu kasnije stiglo je veliko priznanje ESU-a u vidu iskaza pune podrške koju Studentski parlament UCG uživa u ESU-u, kao i ocjene da ima kapacitet da realizuje tako veliki projekat.

Iz Studentskog parlamenta UCG su kazali da su na Skupštini ESU-a na Malti donijete važne odluke koje se odnose na pravce djelovanja ESU-a prema organima Evropske unije, odnosno za oblike i načine zastupanja studentskih interesa pri tijelima u Briselu, u trenucima brojnih izazova na evropskom prostoru visokog obrazovanja.

Najvažniji usvojeni akt je nova politika o kvalitetu visokog obrazovanja.

Održani su i izbori za rukovodstvo ESU-a u mandatnom periodu 2017/18. Evropske studente predvodiće Helge Šviters (Norveška) a potpredsjednici ESU-a biće Karolina Sandberg (Švedska) i Adam Gajek (Poljska).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR