10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Baković: Voditi računa o ugledu i moralnom integritetu žena

Društvo

Comments 0

Baković: Voditi računa o ugledu i moralnom integritetu žena

Izvor: Mina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Crnogorski ombudsman Šućko Baković apelovao je na sve aktere društvenog života da prilikom iznošenja mišljenja i stavova vode računa o dostojanstvu ličnosti, izbjegavaju neprimjerene sadržaje i informacije čiji je cilj narušavanje ugleda i moralnog integriteta žena.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda podsjeća javnost da su u nekoliko navrata skrenuli pažnju na status žena u crnogorskim medijima i društvu u cjelini.

Kako se navodi, pri tome je jasno naglašena potreba eliminisanja svakog oblika diskriminacije, netolerancije i uvreda prema ženama, bez obzira na njihov status i angažovanje u društvu.

„Posljednje medijsko izvještavanje o sadržaju privatnih bilješki u kojem se navode neprimjereni, uvredljivi sadržaji i pozivi usmjereni na povredu dostojanstva žene, uz to i poslanice Skupštine Crne Gore, klasičan su primjer u kojem je nužno preispitati - ne samo takav stav i odnos prema ženama u Crnoj Gori, već i potrebu prenošenja takvog stava javnosti“, kaže se u reagovanju.

Neprihvatljivo je, kako se ocjenjuje, izražavanje i plasiranje informacija koje vodi moralnoj i drugoj diskreditaciji žena, bez obzira na bilo koje njeno drugo lično svojstvo i zaslužuje osudu.

„Zaštitnik poziva medije da svoje izvještavanje prilagode javnom i profesionalnom interesu (uključujući i prenošenje informacija iz drugih izvora) i ne šire uvredljiv govor, govor mržnje i druge izjave kojima se vrijeđa ljudsko dostojanstvo“, kaže se u reagovanju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR