11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pećanin: Vijesti i Ivanović najbolji izdanak džuboks novinarstva

Društvo

Comments 2

Pećanin: Vijesti i Ivanović najbolji izdanak džuboks novinarstva

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Istaknuti bosanskohercegovački analitičar i novinar Senad Pećanin u "Dnevniku" Radija Slobodna Evropa ocijenio je da su direktor Vijesti Željko Ivanović i taj list, kako je kazao, najbolji izdanak u regiji široko rasprostranjenog džuboks novinarstva. 

Integralno prenosimo šta je Pećanin napisao.

"Ponovo sam u Crnoj Gori, ovaj put zbog jedne zanimljive regionalne konferencije koja se održava u Bečićima. Uvijek se radujem susretu sa crnogorskim prijateljima. Divno vrijeme provodim družeći se sa književnikom Miloradom Popovićem. Mijo je prošle godine zasluženo dobio "Njegoševu nagradu" za sjajni roman "Čovjek bez lica". No, danas u Vijestima Željko Ivanović u pismu Milu Đukanoviću Milorada Popovića naziva "bokserom". I Ivanović i Vijesti su najbolji izdanak u regiji široko rasprostranjenog džuboks novinarstva: ko plaća - taj i bira melodiju.

Nekada je to bio upravo Đukanović i Vijesti su tada bile u prvom ešalonu borbe za crnogorsku nezavisnost; danas su to rusko-četničke političke stranke i njihovi sponzori, od kojih ogromne prihode inkasiraju i Vijesti i dobar dio nevladinog sektora.

Primjećujem i da su snagom svog medijskog koncerna, Vijesti nametnule svojevrstan reketaški teror nad svakim ko nije spreman na "saradnju".

Ali, upravo zato, očito je da Đukanović ne mora brinuti za svoju političku budućnost dok god u ime demokratske javnosti govore novinari kao Ivanović. Njegove kritike Đukanoviću, osim zasljepljujuće mržnje, obiluju nepismenim pretjerivanjem: crnogorskog lidera u današnjem tekstu poredi sa Hitlerom, Staljinom, Pol Potom i Idi Aminom, optužujući ga pri tom i za 250 milijardi nečega koje je navodno poklonio svojim saradnicima.

S druge strane, reakcija crnogorskih vlasti na ranjavanje novinarke Olivere Lakić je sramotna: umjesto da konačno otkriju počinioce i napadače na novinarku oni, baš kao da su neka nevladina organizacija, osuđuju napad i izražavaju solidarnost sa ranjenom novinarkom.

Ovaj neveseli dnevnik završavam razmišljajući da bih baš volio znati kako bi izgledao moj sljedeći, za nekih dvadesetak godina. Predlažem Slobodnoj Evropi da me prozove tada, baš da i to vidimo", napisao je Pećanin. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Pdg

Ivanović je samo potrčko,zna se gazda i spiritus movens.

mr

Čudi me da je Śaka to puštila...