7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vidak zadovoljna tretmanom u ZIKS-u i poručila: Slučaj nije etnički motivisan

Društvo

Comments 1

Vidak zadovoljna tretmanom u ZIKS-u i poručila: Slučaj nije etnički motivisan

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber
Posjetio je Zaštitnik

Predstavnici institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, kao Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture posjetili su danas pritvorenicu Saru Vidak i sa njom razgovarali u prostorijama Istražnog zatvora u Spužu.

Posjeta je izvršena po zamolnici Zaštitnika građana Srbije, Zorana Pašalića.

"Gospođa Vidak, između ostalog, navela je da je zadovoljna tretmanom i uslovima u zatvoru i da nema primjedbi po tom osnovu. Ona je predstavnicima institucije Zaštitnika kazala da nesnovanim smatra osnov lišenja slobode, da se osjeća nedužno kao i da želi što prije da izađe iz pritvora. Čitavu situaciju, kako je kazala, smatra velikim nesporazumom, navodeći da nikda ranije nije imala problema sa sudskim organima. Gospođa Vidak takođe je navela da se službenici u zatvoru prema njoj ophode korektno, kulturno i profesionalno i da joj se poštuju prava kao pritvorenoj osobi", navodi se u saopštenju Zaštitnika.

Prema njenim riječima, prostorija u kojoj boravi prostrana je i uredna, u šta su se tokom posjete uvjerili i predstavnici Institucije.

Kako je kazala, ostale tri pritvorenice sa kojima boravi su korektne i pristojno se ophode prema njoj.

"Gospođa Vidak je navela da joj je obezbijeđena sva potrebna ljekarska njega u zatvoru i da je ljekar obilazi svakodnevno. Posebno je istakla da smatra da slučaj nije etnički motivisan. Ona je zahvalila Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore na intersovanju za slučaj i njegovim predstavnicima na posjeti. Zaštitnik će o izvršenoj posjeti i nalazima obavijestiti Zaštitnika građana Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

dejan

Pitacu vas je li bila zadovoljna kad ode iz CG. Ne bi me cudilo da tada bude druga prica. Nadam se da je u pitanju bio samo nesporazum i da ce brzo napustiti spuski.