Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vujošević sam svojim vozilom napustio Crnu Goru preko Dračenovca

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: Pobjeda

Vujošević sam svojim vozilom napustio Crnu Goru preko Dračenovca Foto: Pobjeda

Nenad Vujošević, kojeg je Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije Duška Kneževića, napustio je Crnu Goru u petak preko graničnog prelaza Dračenovac, saznaje Pobjeda. Vujošević je napustio Crnu Goru sam, svojim vozilom.

Istražitelji su došli do operativnog saznanja da je odmah nakon toga kontaktirao jednog advokata iz Slovenije, kao i dvojicu iz Srbije, kako bi ih angažovao da ga zastupaju.

Ovaj podatak istražiteljima potvrđuje sumnju da se radi o isplaniranoj akciji s ciljem diskreditacije crnogorskih institucija, jer je Vujošević “nestao“ dva dana prije objavljenog snimka, što znači da je tačno znao da će u Knežević omogućiti dovoljno vremena da napusti teritoriju Crne Gore.

Tempirano vrijeme objavljivanja snimka ukazuje da je Vujošević imao plan i dogovor sa Kneževićem.

Ime Nenada Vujošević se u medijima pojavljivalo i ranije, čak se pominjalo da je svojevremeno imao konekcije sa akterima afere S.Č.

Bilo je, takođe u medijima, i spekulacija o nekim pokušajima prevara u privredi, ali konkretnih dokaza za to nije bilo.

Vujošević, koji je rođeni Podgoričanin, često se u razgovorima hvalisao da “u Podgorici može mnogo što da završi“, aludirajući na mogućnost da, kao zaposleni u Tužilaštvu, može da utiče na odgađanje pritvora.

Prema informacijama Pobjede, bezbjednosne službe su se posebno interesovale za njegovo ponašanje nakon što je, makar u posljednje godinu, počeo aktivno da se raspituje za predmete u slučaju Duška Kneževića.

Prema istim izvorima Pobjede, nakon što je osjetio da je pod posebnom lupom njegov rad u Tužilaštvu, Vujošević je skovao plan za bjekstvo. Da li je Knežević od početka znao za taj plan, može pokazati samo dalja istraga.

Ostavi komentar

0/300