Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Komemorativna sjednica povodom smrti bivšeg predsjednika Opštine: Tivat će pamtiti Zorana Radovića

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Komemorativna sjednica povodom smrti bivšeg predsjednika Opštine: Tivat će pamtiti Zorana Radovića

Komemorativna sjednica povodom smrti bivšeg predsjednika Opštine Tivat, Zorana Radovića, održana je multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Ivan Novosel, a nakonminuta ćutanja komemorativni govor održao je predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac.

„Nije više sa nama naš Zoran Radović, uvaženi kolega, saradnik, prijatelj, čovjek koga će Tivat pamtiti. Opština Tivat i ja lično, svi zaposleni, sa tugom se danas opraštamo od njega“, rekao je predsjednik Kusovac.

Zoran Radović je rođen u Kotoru, 24. 4. 1954. od oca Mirka i majke Nevenke, rođene Marković. Završio je fakultet Narodne odbrane u Beogradu. Bio je istaknuti društveni radnik koji je težio stalnom ličnom i profesionalnom usavršavanju, sa druge strane istovremeno pažljiv suprug Ljiljani i posvećen otac kćerkama Sunčici i Maji. 

Zoran je radio kao sekretar Sekretarijata i član Izvršnog odbora, predsjednik SSRN, predsjednik i potpredsjednik tivatske opštine, direktor nekadašnje savezne javne ustanove „Jugoregistar“.

Magistrirao je političke nauke, bio je dugogodišnji potpredsjednik Svjetske vazduhoplovne federacije, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije i Crne Gore, i predsjednik Vazduhoplovnog saveza Crne Gore, dobitnik Zlatne plakete koju mu je dodijelila tadašnja Vojska Srbije i Crne Gore. Više godina je bio angažovan u Savjetu Evrope u Strazburu.

Zoran je u tri navrata bio predsjednik Opštine Tivat, i to, od 1991 – 1992; od 1994 – 1996. i 2002. U lokalnoj upravi ostavio je dubok profesionalni trag, pečat odgovornog i posvećenog predsjednika, i, što je još važnije, ostaje upamćen kao dobar čovjek i prijatelj.

„Bio je pilot, istaknuti i aktivni član Aero kluba Boka. Kao čovjek koji je volio nebo, posjedovao je onu širinu i strpljenje svojstvenu ljudima koji se ne plaše nebeskih visina, ljudima čije razumijevanje je bezgranično, kakve su i same nebeske visine. 

Rano je njegova duša pohrlila ka tim visinama, u kojima će sigurno naći zasluženo mjesto.

Počivaj u miru, Zorane, i neka te anđeli čuvaju“, rekao je predsjednik.

Sahrana Zorana Radovića biće obavljena u 17 časova na Gradskom groblju Brdišta.

Ostavi komentar

0/300