Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Stanković: Pokazaćemo da smo spremni da se brzo i efikasno izborimo sa svim vidovima kriminala

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Stanković: Pokazaćemo da smo spremni da se brzo i efikasno izborimo sa svim vidovima kriminala

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković zahvalio se članovima Tužilačkog savjeta na ukazanom povjerenju i prilici da i u narednom periodu rukovodi državnotužilačkom organizacijom, odlučnom da se, kako je kazao, izbori sa svim izazovima pred kojima se nalaze.

"Da su izazovi brojni potvrđuju i pokušaji diskreditacije koji su kontinuirano i učestalo dolazili od bjegunca od pravde i ciljano su intenzivirani pred donošenje današnje odluke Tužilačkog savjeta.

Tužilački savjet pokazao je da ne dozvoljava i da neće dozvoliti da odluke o Državnom tužilaštvu donose lica sa potjernice. Pokušaji diskreditacije, prijetnji, podvala nijesu dali razultate, jer je svima od samog početka bilo jasno šta je cilj takvih manipulacija", kazao je Stanković.

S tim u vezi naglasio je da je Državno tužilastvo odlučno da se i u aktuelnom predmetu, u koji je umiješan bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, u najkraćem roku utvrdi puna istina.

"Pokazaćemo da smo spremni da se brzo i efikasno izborimo sa svim vidovima kriminala, pogotovo sa njegovim ograncima u našim redovima. Samo na taj način uspjećemo da vratimo poljuljano povjerenje građana. Mi radimo isključivo u javnom interesu i spremni smo da to i dokažemo", rekao je Stanković. 

Dodao je kako je nesmetano funkcionisanje državnotužilačke organizacije važnije je od svega.

Tužilački savjet je, kako je kazao, još jednom pokazao da je njegov osnovni zadatak obezbjeđivanje samostalnog funkcionisanja Državnog tužilaštva koje će i u narednom periodu nastaviti sa dosljednom borbom protiv svih vidova kriminala i korupcije.

"I zato svim učiniocima krivičnih djela, ko god oni bili i gdje god pokušali da se sakriju, poručujem da će ih stići ruka pravde, prije ili kasnije", zaključio je Stanković.

Ostavi komentar

0/300