10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Objavljen snimak incidenta: Ne vidi se da je Ban ošamario policajca

Hronika

Tag Video
Comments 10

Objavljen snimak incidenta: Ne vidi se da je Ban ošamario policajca

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na snimku koji je zabilježio incident iz avgusta ove godine između izvršnog direktora i suvlasnika Pomorskog saobraćaja Dejana Bana i graničnog policajca Ranka Nikolića ne vidi se trenutak fizičkog kontakta, zadavanja šamara ili bilo kakvog napada na policajca, kako je navedeno u krivičnoj prijavi. Taj zaključak se nameće nakon pregleda snimka, prenosi Pobjeda.

Na snimku, koji traje 6.08 minuta, uočava se da Ban parkira vozilo marke ,,mercedes“, neposredno prije skretanja pred aerodromsku zgradu, da izlazi iz automobila i otvara gepek, kako bi izvadio kofer žene koja je sjedila na vozilu suvozača. Potom se, kako prenosi ovaj list, vidi kako prilazi policajac u tamnoj uniformi, vjerovatno da bi kontrolisao automobile, nešto poduže razgovara sa vozačem i njih dvojica mirno stoje pored otvorenog gepeka, koji donekle zaklanja pogled.

Nakon tri minuta policajac poziva kolegu, tada lagano prilaze još trojica uniformisanih policajaca sa kojima Ban, kako se to može vidjeti na snimku, razgovara.

Sve se odigralo ispred terminalne zgrade aerodroma oko 7.30 sati.

U svom iskazu, u koji je Pobjeda imala uvid, granični policajac je ustvrdio da je Dejan prišao automobilom terminalnoj zgradi i parkirao se na tamo gdje nije predviđeno. Kada je policajac prišao Banu i kazao mu da mora pomjeriti vozilo, kako tvrdi Nikolić u iskazu, Ban ga je prvo verbalno, a onda i fizički napao, prenosi Pobjeda.

Kako navodi ovaj list, policajac je u iskazu naveo da se prije udarca nalazio kod lijevog zadnjeg štopa vozila ,,mercedes“, odnosno iza vozila, a u predjelu zadnjeg lijevog štopa, iza poklopca prtljažnika. Najzanimljiviji dio njegovog iskaza jeste opis jačine udarca, koji je bio ,,kao maljem“, nakon čega je, tvrdi Nikolić, ,,vidio sve zvijezde“, bio u nesvijesti, da se zateturao, ali da je ostao na nogama“!? 

Na osnovu krivične prijave, tužilaštvo je formiralo predmet protiv Bana, zbog napada na policajca na aerodromu u Tivtu. U daljem procesu će se utvrditi istinitost iskaza Bana i Nikolića, ali i ljekarskog uvjerenja koje je Nikolić podnio kao dokaz za tvrdnje o udarcu nakon kojeg je izgubio svijest.

Dejan Ban kazao je za Pobjedu da je granična policija željela da jedan krajnje benigni saobraćajni događaj pretvori u slučaj. I to slučaj koji će rješavati preko medija.

"Nije ih interesovao ni rad kolega iz CB, ne interesuje ih ni rezultat rada tužioca, a o mogućem sudskom epilogu da ne govorim" – kazao je Ban.

On dodaje da je, nažalost, primoran da prihvati taj izazov.

Za početak je, kako je rekao, učinio dostupnim trenutno jedini snimak tog događaja, ali vjeruje da postoji još snimaka i sa ostalih sigurnosnih kamera na čijem pribavljanju će insistirati.   

"Neka javnost gleda "silinu i žestinu napada" na policajca Ranka Nikolića i neka gleda ,,odlučnu“ reakciju tog policajca na napad. Ako se bude istrajavalo na ovakvom načinu rješavanja stvari, najavljujem da je ovo samo početak.Preko medija ćemo pričati i o lažnom lišavanju slobode, o lažnom privođenju kod tužioca, kao i o tome kako se ljekari varaju radi pribavljanja uvjerenja o povredama, kako se pronalaze i instruišu svjedoci i još dosta toga" – kazao je Ban.

On je dodao da su željeli ovo i imaće priliku da javnosti pokažu svu ,,istinitost i profesionalnost“.

"Na kraju, sudnicu neće moći izbjeći oni koji su lagali, isto kao i oni koji su tu laž prenosili" – kazao je Ban.

 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Pepeljuga

Covjek u kosulji, sa kojim se policajac rukovao na pocetku, je sve vidio. Ne trebaju kamere, samo balls ovog svjedoka. Policajac prilazi Banu sa kapom, nakon incidenta je bez kape i ne da mu da se udalji. Sigurno ne zbog verbalnog konflikta. Incident se ne vidi jer je mercedes visi od ovog junaka.

Nikola

Pogledajte audija koji stoji sa desne strane I Niko ga Ne opominje, znaci on Moze a "ostali" Ne mogu, Ne branim nikoga, Samo znam da I ja vozim turiste na aerodrume,I da su policajci krajnje bezobrazni,a nije nista bolji onaj ko je uveo takav red (nered) na aerodrum.