Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

U Novom policija realizovala ciljanu potragu, uhapšen Čeh

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

U Novom policija realizovala ciljanu potragu, uhapšen Čeh

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su danas u koordinaciji sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Sektora za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma realizovali istražnu aktivnost ciljanog traganja, saopšteno je iz polciije.

Kako su saopštili, po potjernici NCB Interpol Prag, uhapšen je Alen Kubu (51), državljanin Republike Češke.

On se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 12 godina zbog krivičnih djela nezakonita trgovina opojnim drogama i psihotropnim supstancama, falsifikovanje administrativnih dokumenata i krijumčarenje droga.

''Kubu je tokom 2014. pribavio falsifikovanu ličnu kartu na lažni identitet, kako bi koristeći tu ispravu učestvovao u organizovanju i krijumčarenju opojne droge  metamfetamina iz Turske u Englesku. Po zahtjevu nadležnih policijskih službi Republike Češke, crnogorska policija je sprovodila aktivnosti na ciljanom traganju u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici''- saopšteno je iz policije.

Prilikom hapšenja kod Kubua su pronađene lažne isprave.

U toku je dalja kriminalistička obrada i komunikacija sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima Republike Češke, zaključeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300