10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pljevlja: Učenik donio i pokazivao đedov pištolj u blizini škole

Izvor: Ilustracija

Hronika

Comments 0

Pljevlja: Učenik donio i pokazivao đedov pištolj u blizini škole

Izvor: PV Informer

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U Pljevljima je u petak L.L. (14), učenik jedne od osnovnih škola, u naselju Moćevac u blizini škole "Salko Aljković" donio đedov pištolj, piše Pv Informer. 

Dječak je pištolj pokazivao djeci.

Srećom, kako prenosi ovaj portal, naišao je jedan odgovoran građanin koji je primijetio u dječakovim rukama pištolj i oduzeo mu ga i odmah obavijestio Upravu policije.

Dječak je pobjegao ali su pripadnici policije poslije obavljenih istražnih radnji angažovanjem svih kapaciteta centra policije Pljevlja, pronašli dječaka, obavili razgovor sa roditeljima i utvrdili da je dječak L.L.(14) od đeda koji ima skoro 90 godina i jako je slabog vida otuđio oružje.

Utvrđeno je da je oružje ranije registrovano ali za koje u skladu sa zakonom nije produžena dozvola za držanje tog oružja, ali je nesavjesnim postupanjem omogućeno tom djetetu pristup oružju.

Utvrdjeno je da je pištolj na sreću bio prazan. Poslije obavljenih policijskih istražnih radnji slučaj je predat nadležnom Tužilaštvu i protiv maloljetnog L.L (14) će biti pokrenut krivični postupak.

Iz Centra bezbjednosti Pljevlja zahvaljuju odgovornom građaninu na savjesnom postupku i istovremeno ukazuju da se o ovakvim slučajevima mora pričati, a ne gurati pod tepih i intervenisati samo onda kad se dogode tragični slučajevi.

Takođe su apelovali na članove porodica koji imaju dozvolu za držanje oružja da to oružje čuvaju u skladu sa zakonom i posebno van domašaja djece, da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormanima koji se ne mogu lako otvoriti, a municija se mora čuvati odvojeno od oružja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR