16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krstić tvrdi: Tužiteljka tražila da se zataška prebijanje

Hronika

Comments 1

Krstić tvrdi: Tužiteljka tražila da se zataška prebijanje

Izvor: Analitika

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Nikšićanka Jelena Krstić, koja je krajem prošlog mjeseca brutalno pretučena na radnom mjestu u Beranama, tvrdi da joj je tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama Gorica Golubović savjetovala da oprosti Muhamedu Ramusoviću što je pretukao i da demantuje navode koje je nakon zlostavljanja koje je preživjela iznijela u medijima, piše Dan.

Takvo postupanje Golubović osudili su iz Centra za ženska prava. Ta NVO je vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću uputila pismo u kojem su mu predočili argumente o nezakonitom i neprofesionalnom postupanju tužiteljke, kao i izjavu Jelene Krstić, koja je do detalja opisala postupanje tužiteljke prema njoj.

Iz ove NVO, koja je Nikšićanki angažovala advokata Srđana Lješkovića, tvrde i da je samo saslušanje Krstićeve obavljeno nezakonito jer je ona tražila da tom prisustvuju advokat i predstavnik ove NVO, što je tužiteljka odbila. Umjesto toga, tužiteljka je primorala da pod stresom odgovara na njena pitanja. Te navode potvrdila je i pretučena Nikšićanka, koja je kazala da je tužiteljka 5. novembra pozvala da joj donese snimak karlične kosti.

“Kada sam joj dostavila dokumentaciju, tužiteljka mi je rekla: Kad si već tu, zašto ne bi dala sad izjavu? Ja sam joj odgovorila da se ne osjećam dobro, da još ne mogu da se smirim, kao što sam joj objasnila i dan ranije, o čemu postoji i zapisnik, kada sam joj rekla i da imam advokata Srđana Lješkovića, kojeg mi je angažovala NVO Centar za žeska prava. Smatram da ne treba da dam bilo kakvu izjavu bez prisustva svog advokata, kako mi je i on sam rekao”, istakla je Krstićeva u izjavi dostavljenoj Stankoviću. Ona tvrdi da je nakon toga uslijedio pritisak tužiteljke da mora da da izjavu jer se u susjednoj kancelariji saslušava osumnjičeni. Nikšićanka je tada kazala da ostaje pri izjavi koju je dala u policiji.

“Počela sam da plačem i da se tresem, nisam mogla da dišem. Ušle su njene saradnice i donijele mi vodu, pokušavajući da me smire. Za sve to vrijeme ona mi je uporno postavljala pitanja, na koja ni sama ne znam kako sam odgovarala. Željela sam samo da što prije napustim te prostorije”, opisala je Krstićeva saslušanje kod tužioca.

Tada je, kako je dodala, počeo da je ispituje i muškarac za kojeg nije ni znala ko je, a poslije se ispostavilo da je branilac okrivljenog.

“Golubovićeva me je pitala zašto sam potpisala peticiju za Srpsku pravoslavnu crkvu i što mi je to trebalo. Po završetku ispitivanja, obratila mi se riječima: Zašto mu ne oprostiš? Ti si vjernica, majka dvoje djece, ovo je mali grad, nastavićeš da živiš u Beranama. Moje nije da se miješam, ja ne bih smjela ovo da ti kažem, nego ti prijateljski savjetujem”, tvrdi Krstićeva.

Dodaje i da su joj tužiteljka i advokat osumnjičenog tražili da demantuje izjave koje je dala medijima povodom tog slučaja.

“Pritom su me natjerali da otvorim svoj fejsbuk profil na telefonu, što sam uradila uz plač i odbila da demantujem ono što su od mene zahtijevali. Sve to vrijeme sam bila pod strahovitim stresom, uplakana. Ne znam kad mi je bilo teže: onog dana kada sam napadnuta bez povoda i pretrpjela nasilje, ili kada su advokat moga napadača i tužilac, koji bi trebalo da me brani, vršili pritisak na mene”, kazala je prebijena Nikšićanka.

Ona je rekla da saslušanje nije trajalo sat vremena, kako piše u zapisniku, nego duže, jer ona sve vrijeme ispitivanja nije mogla da se smiri, pa je ispitivanje prekidano najmanje 10 puta.

“U zapisnik, na koji sam praktično prisiljena da stavim potpis, ne fizički, nego psihički, nije uneseno sve što sam tog dana izjavila, kao ni način na koji sam to izjavila.

Tužiteljka je iskoristila situaciju jer ja ne poznajem postupak. Nije obavijestila mog advokata o saslušanju, a zloupotrijebila je i moje izuzetno loše zdravstveno stanje, iako sam joj u razgovoru rekla da imam nesvjesticu, napade panike i mučnine i jake bolove, a naročito da se bojim blizine nasilnika, koji se nalazio u susjednoj prostoriji”, rekla je Krstićeva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

E bruka ,svudj se politika umijesa a u nasu drzavu i drustvo !