14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slučaj Lakićević-Đuranović: Izuzimanje nalaza Komisije Pravnog fakulteta

Hronika

Comments 0

Slučaj Lakićević-Đuranović: Izuzimanje nalaza Komisije Pravnog fakulteta

Izvor: Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Sutknja Osnovnog suda Nada Rabrenović je na suđenju vanrednoj profesorici Bojani Lakićević Đuranović, optuženoj za plagijat, prihvatila prijedlog odbrane da se izuzme nalaz Komisije Pravnog fakulteta koja je ranije utvrdila da je ona plagirala naučni rad, prenosi Pobjeda.

Rabrenović je kazala da je Zakonom o akademskom integritetu propisano da Etički komitet odlučuje po predlogu za kršenje akademskog integriteta za rad objavljen van Crne Gore.

"Komisija nije bila nadležna za sprovođenje postupka" - kazala je Rabrenović.

Zastupnik profesorice Goran Velimirović prije nego što je donešena ova odluka najavio je da odbrana sprema da pokrene postupsk protiv članova Komisije zbog uticaja na izjašnjavanje studenta Drinčića.

Suđenje je odloženo za 21. januar.

Odbrana je na prošlom ročištu zahtjevala da se izuzme nalaz Komisije Pravnog fakulteta kao dokaz, jer ,,nije zakonit, s obzirom da je za to pitanje po zakonu nadležan Etički komitet Crne Gore”.

"Senat UCG je zbog toga odbio odlučivanje o ovom slučaju i predmet proslijedio Etičkom komitetu. Zbog toga smatram da ovaj dokaz nije valjan i da se mora izuzeti iz spisa, zbog čega ova optužnica ostaje bez jedne od dvije noge" – rekao je tada Velimirović.

Vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Bojana Lakićević-Đuranović je, u Osnovnom sudu u Podgorici, negirala optužbe da je plagirala specijalistički rad svog studenta Đorđa Drinčića i ocijenila ih nebuloznim.

Osnovno državno tužilaštvo, po prijavi Centra za građansko obrazovanje, krajem septembra je Osnovnom sudu u Podgorici podnijelo optužni prijedlog protiv profesorice zbog sumnje da je plagirala naučni rad koji je objavila u srpskom časopisu ,,Pravni život“. Na teret joj se stavlja krivično djelo povreda moralnih prava autora i interpretatora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR