15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet: Provjerava se postupanje policije povodom napada na novinara

Hronika

Comments 1

Savjet: Provjerava se postupanje policije povodom napada na novinara

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Savjet za građansku kontrolu rada policije, po sopstvenoj inicijativi, prati primjenu policijskih ovlašćenja povodom incidenta u kojem je jedno lice, prema navodima, udarilo, prijetilo i psovalo novinara dnevnih novina "Dan" , navedeno je na sajtu Savjeta. 

"Savjet se kod Uprave policije interesovao za taj slučaj i zatražio informaciju o preduzetim radnjama.

Upućena je i preporuka ukoliko nije podnijeta prijava da ovlašćeni policijski službenik odmah ostvari komunikaciju sa novinarom lista Dan i uputi ga na zakonske mogućnosti i o tome sačini službenu zabilješku.

Savjet je utvrdio da lice koje je, prema navodima, napalo novinara nije službenik policije a obavljanje policijskog posla nije spojivo sa pružanjem zaštitarskih usluga za druga pravna ili fizička lica.

Savjet se nezvanično interesovao u MUP Crne Gore za radni status tog lica i saopšteno je da se radi o službeniku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) koje, prema nezvaničnim informacijama, nije obavljalo zaštitarske usluge, već je nakon radnog vremena svoje privatno vrijeme provodio sa prijateljem.

Savjetu je saopšteno da će se to lice i oglasiti javno svojom ličnom izjavom", navode iz Savjeta. 

Savjet apeluje na MUP Crne Gore, i pored svoje nenadležnosti u konkretnom slučaju jer se ne radi o policijskom službeniku, da se izvrše sve potrebne provjere kako bi se otklonile i odbacile sve sumnje i navodi da je to lice samo fiktivno zaposljeno u MUP i koliko redovno izvršava svoje radne obaveze, zaključuju iz Savjeta. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

zordan

U jucerasnjim tekstovima Vijesti i Dan napisase kako je Mijatovic izudarao novinara Dan-a , a danas saznajemo da je to laz , da nije bilo nikakvog udaranja . Eto samo toliko o istinitim i nezavisnim novinama.