18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policija i SDT: Prijetnje kriminalaca sa egzotičnih destinacija, hapšenja zbog ubistva Klisića, spriječena krijumčarenja droge i cigareta

Izvor: Foto: PR centar

Hronika

Comments 0

Policija i SDT: Prijetnje kriminalaca sa egzotičnih destinacija, hapšenja zbog ubistva Klisića, spriječena krijumčarenja droge i cigareta

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da je uhapšeno šest osoba, još tri su procesuirane zbog sumnje da su umiješani u ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića.

Čađenović je na pres konferenciji organizovanoj povodom tog slučaja kazao da im se na teret stavlja stvaranje organizovane kriminalne grupe. 

"Identifikovano je lice za koje se sumnja da je direkrni izvršilac. Dva lica su privedena i njima je određeno zadržavanje. Utvrđeno je da je ova kriminalna grupa djelovala na teritoriji Crne Gore i zemalja u okrženju. Pronađeno je preko 50 000 eura za koje postoji osnovana sumnja da su korišćeni za izvršenje ovog krivičnog djela", kazao je Čađenović.

Čađenović je rekao da je u odnosu na S.Đ. V.L. i M.V. podnijeta krivična prijava i zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju na štetu G.V., u odnosu na sva lica donijete su naredbe o sprovođenju istrage, a protiv četiri lica je i određen pritvor.

„Nakon saslušanja pred SDT-om pritvor je određen protiv četiri lica, dok se lice S.Đ. nalazilo u bjekstvu“, rekao je Čađenović.

Prema medijskim navodima, u bjekstvu je Stefan Đukić, koji je osumnjičpen kao direktni izvršilac Klisićevog ubistva. 

Trgovina drogom i krijumčarenje cigareta

Čađenović je govorio i o nekoliko slučajeva iz oblasti trgovine drogom i krijumčarenja cigareta. Kaže kako je u prethodnom periodu razbijena kriminalna grupa koja se bavila švercom marijuane. Dodaje da su tu akciju sproveli u saradnji sa Hrvatskom. 

Tužilastvo je, dodaje, unazad nekoliko mjeseci u dva navrata procesuiralo određene osobe zbog šverca cigareta.

"Specijalno odjeljenje je jutros utvrdilo da 16 hiljada paketa nije legalno izašlo iz carinske zone. Izvršeno je više pretresa na području Podgorice i Bara i podnijete krivične prijave protiv tri fizička i dva pravna lica. SDT je unazad godinu realizovalo više predmeta u kojima je zaplijenjeno više od 17 hiljada paketa cigareta, a budžet je oštećen za oko 70 miliona eura. Samo u posljednjem predmetu je utvrđena šteta po budžet u iznosu od 16 miliona eura", rekao je Čađenović.

On je kazao da su pored navedenog predmeta, tokom septembra i oktobra ove godine službenici Specijalnog policijskog odjeljenja koji su postupali po nalozima SDT-a zaplijenili oko 2.500 paketa cigareta bez akciznih markica.

„U konkretnom slučaju lišena su slobode više lica N.D., N.F., C.Đ., S.A., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje.Ova kriminalna organizacija djelovala je na području Crne Gore i okolnih država gdje su u posebno pripremljene bunkere u teretnim vozilima krijumčarili cigareta preko granične linije Crne Gore“, naveo je Čađenović.

U svim ovim predmetima, kako je dodao, pokrenute su finansijske istrage protiv okrivljenih i sa njima povezanih lica.

Prijetnje sa egzotičnih destinacija

Pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović kaže kako je nedavno poslao poruku pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

"Oni su uzvratili sa egzotičnih destincija udaljenih desetine hiljada kilometara. Mislili su da su sigurni, ali to nijesu i vjerujem da će se naći pred državnim organima", rekao je Lazović.

Poručio je mladim ljudima koje vrbuju organizovane kriminalne grupe da se zločin ne isplati.

Lazović je rekao da policija radi na tome da utvrdi ko stoji iza prijetnji policije.

"Imamo brojeve i uradićemo sve da ih orkrijemo", dodao je Lazović.

"Atak na Crnu Goru"

Svaka prijetnja pripadnicima policije i tužilaštva je atak na Crnu Goru, poručio je Glavni spcijalni tužilac Milivoje Katnić.

"Ova policija je sa tužilaštvom sila u usponu. Spremna je na borbu protiv organizovanig kriminala. Već su za ove tri godine podnijete prijave protiv 35 organizovanih kriminalnih grupa sa 133 pripadnika", naveo je Katnić.

Upitan da li se vodi istraga protiv Zorana Bećirovića i po kom predmetu, Katnić je kazao da će svako biti procesuiran ako postoji sumnja na krivično djelo.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR