Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Policija u Podgorici zbog prevare uhapsila dvije osobe

| Postavio/la: Milena Aprcović

Policija u Podgorici zbog prevare uhapsila dvije osobe

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su krivično djelo prevara u produženom trajanju koje je počinjeno na štetu više pravnih lica iz Švajcarske, Belgije, Švedske, Holandije, Njemačke, Francuske, Danske, Finske i Austrije. 

Kako je saopšteno iz policije, ovo krivično djelo su, sumnja se, izvršile dvije osobe T.Č. (35) i S.Č. (36) iz Podgorice, koji su vlasnici dva privredna društva "Euro Payment Service" i "365 Office".

Ova lica su u periodu od 2015. do 2018. godine, kao odgovorna lica u tim privrednim društvima, u namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica, sumnja se, izvršili slanje više hiljada faktura na adrese inostranih pravnih lica čija se sjedišta nalaze u navednim evropskim državama.

Na taj način su ova inostrana pravna lica dovedena u zabludu i navedena da izvrše uplate, nakon čega im plaćeni proizvodi, softveri za kancelarijsko poslovanje, nijesu bili isporučeni. Šteta koju su na ovaj način pričinili T.Č. i S.Č. iznosi najmanje 450.000 eura.

T.Č. i S.Č. su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u produženom trajanju i uz krivičnu prijavu će biti privedeni nadležnom tužilaštvu", navode iz policije. 

Ostavi komentar

0/300