13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Advokat Jelene Krstić zatražio izuzeće tužilaca

Izvor: Foto: Dan/CdM

Hronika

Comments 0

Advokat Jelene Krstić zatražio izuzeće tužilaca

Izvor: Dan/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Advokat Srđan Lješković tražio je juče izuzeće tužioca Gorice Golubović i izuzeće tužilaca iz Osnovnog državnog tužilaštva Berana jer, kako je kazao, to ODT ne štiti prava pretučene Jelene Krstić, za čije je prebijanje okrivljen Beranac Muhamed Ramusović.

"Prošla su vremena kada su tužioci mogli izbjeći odgovornost u slučaju neadekvatnog postupanja prema oštećenima, u ovom slučaju prema žrtvi nasilja. Kao što i sami primjećujete, umjesto da kao punomoćnik oštećene sa ODT zastupam njene interese i povrijeđena prava, situacija je sasvim drugačija i kao punomoćnik sam prinuđen da je štitim od ODT-a i okrivljenog, što je totalni apsurd", kazao je Lješković za Dan.

Izvršna direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević se putem dopisa, dostavljenog redakciji lista, obratila vršiocu dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivici Stankoviću, ističući da je neshvatljivo da tužilac Gorica Golubović, ni nakon ozbiljnih pritužbi na njeno postupanje prema oštećenoj nije izuzeta iz predmeta.

"Kako ste nas informisali 11. decembra, Komisija za razmatranje pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava još nije donijela odluku u ovom predmetu, pa smatramo da je predmet trebalo dodijeliti u rad drugom tužiocu iz tog tužilaštva, dok se ne utvrde sve činjenice koje je navela oštećena u pritužbi koju smo vam dostavili 15. novembra 2019. godine, a koje su navedene i na glavnom pretresu", navodi se u dopisu.

Raičević je istakla da je, i pored navedenog, rukovodilac bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva Mirko Bulatović medijima saopštio da je uvidom u spise formirane povodom krivične odgovornosti Ramusovića, a na osnovu detaljnog izjašnjenja datog u razgovoru i pisanoj formi od postupajućeg državnog tužioca Golubović, utvrdio da ne postoji nijedan dokaz koji bi upućivao na istinitost tvrdnji oštećene Krstić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR