13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Finansijska istraga protiv Rovčanina, Račića...

Izvor: Foto: Radio Tivat

Hronika

Comments 0

Finansijska istraga protiv Rovčanina, Račića...

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv Nikšićanina Dejana Rovčanina i srpskog državljanina Vladimira Račića koji slove za organizatore kriminalne grupe koja je sredinom aprila pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina na školskom brodu Jadran iz Tivta u Tursku, piše Pobjeda. 
 
Osim Rovčanina i Račića koji su u bjekstvu, na spisku za provjeru imovine nalaze se i imena Vojina Stupara, podoficira Vojske Crne Gore Duška Radenovića i Tivćanina Radomira Osmajića.

Specijalno tužilašto pokrenulo je finansijsku istragu protiv ove grupe da bi provjerilo da li je imovina koju posjeduju srazmjerna njihovim zakonitim prihodima. U narednih nekoliko mjeseci, provjeravaće se dokumentacija u vezi sa pokretnom i nepokretnom imovinom osoba koje su pod istragom.

Predmet provjera biće nekretnine, vozila, registrovano oružje, razne dragocjenosti kao i uplate na bankovnim računima fizičkih i pravnih lica povezanih sa ovom petočlanom grupom.

Optužnica koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv ove petočlane grupe potvrđena je prije mjesec u podgoričkom Višem sudu.

Brod Jadran 19. aprila u podne trebalo je da krene na planirano krstarenje prema Istanbulu, ali nije isplovio jer je crnogorska vojna policija tog jutra zaplijenila skrivenu drogu i spriječila dalje krijumčarenje.

Prema stavu Specijalnog tužilaštva prikupljeni dokazi ukazuju da su Rovčanin i Račić tokom 2018. godine oformili kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović i Tivćanin Radomir Osmajić, ali i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika.

Njihov zadatak je bio da na školski brod Jadran sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude plaćena heroinom koji bi na isti način bio prokrijumčaren u povratku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR