13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uz aplikaciju Klik Podgorica brže i jednostavnije do informacija o Glavnom gradu

Podgorica

Comments 0

Uz aplikaciju Klik Podgorica brže i jednostavnije do informacija o Glavnom gradu

Izvor: PG Biro

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Android i iOS aplikacija Klik Podgorica omogućava građanima i turistima da na brži i jednostvniji način dobiju informacije o gradskom i željezničkom saobraćaju, biciklizmu, ugostiteljstvu, sportskim objektima, zdravstevnim ustanovama, kulturi i istoriji Glavnog grada.

Aplikacija olakšava mobilnost, a projekat korespondira sa naporima Glavnog grada da se izvrši digitalizacija gradskog prevoza i drugih sadržaja.

Svjedoci smo da se svakim danom sve više oslanjamo na mogućnosti koje nam nude moderne tehnologije i da afirmacijom ovakvih ideja i projekata odgovaramo na potrebe građana da na brži, lakši i jednostavniji način imaju sve potrebne informacije o gradskom saobraćaju, biciklizmu, istoriji, kulturi Glavnog grada, ugostiteljstvu, parkovima i izletištima, sportskim objektima, zdravstevnim ustanovama, željezničkom saobraćaju itd.

Informacije koje nudi Aplikacija su od značaja za turiste, kojih je u Podgorici svake godine sve više. Samim tim možemo govoriti o turističkoj valorizaciji ovog projekta i dodijeliti mu epitet digitalnog vodiča kroz Glavni grad. Takođe, ono što je najznačajnije je da ovakvi projekti rasterećuju građane i doprinose njihovom komforu utičući na bolji kvalitet saobraćaja, ali i ukupne mobilnosti naših građana.

U Crnoj Gori preko 70 odsto stanovnika ima smart telefone. To znači da imaju mogućnost da ovakve informacije nose sa sobom u džepu. I to je nešto što je izuzetno važno da možemo da imamo platformu na koju može da se nadgradi ono što je građanima ovog grada, ali i posjetiocima jako važno.

Ucrtana su autobuska stajališta na mapi u Glavnom gradu i iscrtano na elektronskoj mapi 900 kilometara autobuskih linija.

Aplikacija sadrži relevantnu bazu ugostiteljskih objekata. Po kategorijama je moguće odabrati ugostiteljski objekat. Takođe, može se pretraživati koji to ugostiteljski objekti dozvoljavaju kućne ljubimce, koji imaju pristup za osobe sa invaliditetom, gdje je moguće izvršiti plaćenje karticom. Aplikaciju karakteriše bogat kulturno-istorijski i vjerski sadržaji. I te informacije mogu se naći na samoj Aplikaciji, kroz 80 objekata sa tendencijom daljeg istraživanja i unosa ovih podataka.

Posebno mjesto posvećeno je biciklizmu, gdje su iscrtane sve biciklističke staze na nivou Glavnog grada. I sportske objekte moguće je pretraživati po sportovima. A takođe je moguće vršiti pretragu u odnosu na to da li vas zanimaju zatvoreni ili otvoreni tereni. Bogat sadržaj parkova i izletišta je takođe interesantna kategorija i možete pretraživati i njih po tome koji to parkovi, odnosno izletišta imaju dječja igrališta, trim staze, sportske terene, sprave za vježbanje.

Zdravstvene ustanove građani mogu da pretražuju po tome, kojoj kategoriji pripadaju. Da li su to apoteke, klinike, poliklinike, domovi zdravlja, ordinacije, laboratorije, urgentni centri. Može se saznati, vrlo jednostavno, koji rade 24 časa, kao i specijalnosti koje obavljaju. Na jednostavan način mogu se pretraživati i banke i bankomati.

Kompletna Aplikacija prevedena je na engleski jezik, što je veliki benefit za turiste koji posjećuju Podgoricu.

Mobilna aplikacija i veb platforma na kojoj su predstavljene najznačajnije informacije relevantne za građane Podgorice i turiste nastala je kao partnerski projekat NVO Mladiinfo Montenegro, kompanije Studio Lasso, Telenor fondacije i Glavnog grada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR