13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dom za stare u Podgorici: Završen veći dio unutrašnjih radova

Izvor: Foto: Uprava javnih radova

Podgorica

Comments 0

Dom za stare u Podgorici: Završen veći dio unutrašnjih radova

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Izgradnja Doma za stare na Starom aerodromu, čiji je završetak predviđen sredinom naredne godine, teče planiranom dinamikom. Do sada su završeni svi grubi građevinski radovi i dobar dio radova u unutrašnjosti objekta, a postavljen je i krov.

U toku je, kako piše Pobjeda, izrada spuštenih plafona, ugradnja unutrašnje stolarije, fasaderski i instala-terski radovi, kao i izrada cementnih košuljica i keramičarski radovi.

PR menadžer Uprave javnih radova Goran Škatarić ističe da planiranu dinamiku prati visok stepen kvaliteta radova, imajući u vidu da je objekat namijenjen najstarijoj populaciji. Dobar dio radova, ističe on, završen je i u unutrašnjosti objekta, u dijelu postavljanja termo-tehničkih instalacija.

"Preostalo je izrada podnih obloga od vinil ploča, ugradnja sanitarija, montaža svjetiljki i elektro-galanterije, fina montaža mašinskih instalacija, ugradnja liftova, ugradnja opreme i namj eštaja, kao i uređenje terena", kaže Škatarić.

Vrijednost izgradnje doma za stare procijenjena je na 8,9 miliona eura, a do sada je, dodaje Škatarić, uloženo skoro polovina te sume - 4,3 miliona eura.

Podsjetimo, ugovor za izgradnju objekta Doma za stare osobe zaključen je u oktobru 2017. godine, a građevinski dnevnik otvoren je u decembru, kada su počeli radovi.

Izvođač radova je IGP Fidija. Ugovorena vrijednost radova je 8.787.071 eura. Rok za završetak radova je 30 mjeseci, odnosno maj naredne godine.

Objekat se nalazi na urbanističkoj parceli broj 33, u okviru Detaljnog urbanističkog plana ,,Konik - Stari aerodrom III“. Ukupna bruto površina objekta iznosi 11.225 kvadratnih metara. Objekat sadrži podrum, prizemlje i tri sprata. Predviđen je za boravak 270 korisnika smještenih u 97 dvokrevetnih, 36 jednokrevetnih, pet četvorokrevet-nih soba i 12 apartmana.

Pored smještajnih jedinica ima-će dnevne boravke, trpezarije, kuhinju sa pratećim sadržajima, vešeraj, prostorije za upravu, medicinski blok, tehničke prostorije. Objekat ima odvojene cjeline za dementne korisnike i za korisnike koji su na dnevnom boravku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR