15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP pozdravlja dijalog Vlade i MCP

Religija

Comments 0

SNP pozdravlja dijalog Vlade i MCP

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravlja dijalog koji je juče ponovo pokrenut između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske, a čiji rezultat bi trebalo da bude bolje sagledavanje preporuka Venecijanske komisije u pogledu Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, navedeno je iz te stranke.

''Drago nam je što je premijer Marković konačno shvatio da se sa najpoštovanijom institucijom u državi, koja uživa ogromno povjerenje građana, ne može razgovarati na bazi ucjena, pritisaka i prijetnji. Nadamo se da će se loši primjeri narušavanja slobode vjeroispovijesti, kao što su zabrane liturgija na Svaču i Ivanovim koritima, pokušaj rušenja krstionice na Miholjskoj prevlaci i slični, samo pominjati samo kao neprimjeren način rješavanja pomenutih problema''- naveli su iz SNP-a.

Kako su zaključili, vjeruju ''da će se pitanje imovine nad vjerskim objektima ubuduće rješavati na način koji je u skladu s pravom, evropskim standardima i praksama i na zadovoljstvo naroda i države, a Socijalistička narodna partija ostaje spremna da dâ svoj doprinos u cijelom procesu.''

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR