Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SNP pozdravlja dijalog Vlade i MCP

| Postavio/la: Jelena Ćetković

SNP pozdravlja dijalog Vlade i MCP

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravlja dijalog koji je juče ponovo pokrenut između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske, a čiji rezultat bi trebalo da bude bolje sagledavanje preporuka Venecijanske komisije u pogledu Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, navedeno je iz te stranke.

''Drago nam je što je premijer Marković konačno shvatio da se sa najpoštovanijom institucijom u državi, koja uživa ogromno povjerenje građana, ne može razgovarati na bazi ucjena, pritisaka i prijetnji. Nadamo se da će se loši primjeri narušavanja slobode vjeroispovijesti, kao što su zabrane liturgija na Svaču i Ivanovim koritima, pokušaj rušenja krstionice na Miholjskoj prevlaci i slični, samo pominjati samo kao neprimjeren način rješavanja pomenutih problema''- naveli su iz SNP-a.

Kako su zaključili, vjeruju ''da će se pitanje imovine nad vjerskim objektima ubuduće rješavati na način koji je u skladu s pravom, evropskim standardima i praksama i na zadovoljstvo naroda i države, a Socijalistička narodna partija ostaje spremna da dâ svoj doprinos u cijelom procesu.''

Ostavi komentar

0/300